Lenyesné az offshore-csápokat a Jobbik

Ha a rajtuk múlik, tényleg vége lesz a közpénzek kitalicskázásának.

A képviselő szerint

ez világosan bizonyítja azt, amit a Jobbik már tíz éve hangoztat: az elmúlt huszonhat évben a Fidesz és az MSZP ugyanúgy rabolta szét az országot, és ugyanazokkal a módszerekkel, uram-bátyám megrendelések révén, adózatlanul vitték ki a különféle adóparadicsomokba a magyar állampolgárokat megillető közpénzeket.

Ezekkel a bűncselekményekkel a két párt nem csak súlyos ezermilliárdokkal károsította meg Magyarországot, de hazánk fejlődésének is gátat vetettek, tette hozzá Szilágyi.

Kijelentette, mivel a Jobbik mindkét esetben bizonyítottnak látja a gazdasági csalás és a költségvetési csalás alapos gyanúját, ezért a mai nap folyamán feljelentéssel éltek Polt Péter legfőbb ügyésznél.

Hozzátette,

Boldvai László felesége esetében rendkívül nehezen hihető, hogy egy gimnáziumi tanárnőnek százmilliárdjai lennének, melyeket offshore-cégeken keresztül forgathat. Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy Horváth Zsolt vagyonnyilatkozatában sem lelni nyomát annak, hogy mikor vált ezeknek a cégeknek az ügyvezetőjévé, holott ezt fel kellett volna tüntetnie a hivatalos iratokban, ami már önmagában is csalásnak minősül.

Kiemelte, a Jobbik szeretne véget vetni annak a gyakorlatnak, hogy az átlagemberre a legkisebb szabálytalanságért is a törvény lehető legteljesebb szigorával súlyt le a hatóság, míg a politikusok esetében az látható, hogy inkább megpróbálják tisztára mosni őket.

"Azt szeretnénk, ha ezeknek az ügyeknek következményei lennének, és sem Horváth Zsolt, sem Boldvai László nem tudná megúszni a felelősségre vonást"

- fogalmazott a jobbikos honatya.

Újságírói kérdésre elmondta, hogy hatalomra kerülve a Jobbik mindenképp gátat szabna a közpénzek adóparadicsomokba való menekítésének, és ehhez, ha szükséges, a szabályozáson is módosítanának, és szigorúan be is tartanák a törvényeket. Nem úgy, mint a Fidesz, akik "magánügynek" titulálták a saját botrányukat.