Liberális értékrend: a jobbikos akasztva, az asszony verve jó

A Magyar Liberális Párt egyik alapítója egy veszekedés során durván megrúgta a feleségét, amiért el is ítélték. 

A birtokunkba került dokumentumok szerint Rózsa Mihályt súlyos testi sértés bűntette miatt a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság 2011. március 10-én jogerősen elítélte. Az ügyészség 2008-ban emelt vádat ellene súlyos testi sértés kísérletének gyanújával, de az ítéletre 2011-ig kellett várni. Az év márciusában a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat testi sértés bűntettének kísérletében.
 
Az ekkor a Budapesti Gyógyfürdő Zrt.-nél dolgozó Rózsa Mihály az indokolás szerint a nála jóval vékonyabb testfelépítésű feleségét egy veszekedés során megrúgta, aki ennek hatására a bal combján szenvedett zúzódásos sérülést. Az orvosszakértői vélemény szerint a sérülés helyére és jellegére, a sérülést kialakító erő nagyságára figyelemmel nyolc napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna.
 
Rózsa Mihály az egyik alapítója a Fodor Gábor féle Magyar Liberális Pártnak, amelynek tavaly októberben 20. kerületi polgármesterjelöltje is volt. A párt a választásokon összefogott a baloldali kispártokkal, idén pedig az április 12-ei Veszprém megyei (3. vk.) időközi országgyűlési választáson a szocialista jelölt, Pad Ferenc támogatójaként is feltűnik.
 
Mint ahogy azt  korábban megírtuk, március elején a jobbikosokat csótányokhoz hasonlította, valamint egy akasztást ábrázoló képet tett közzé azzal a kommentárral, hogy "amikor a jobbikos a helyére kerül". Cikkünket követően a Jobbik egyik országgyűlési képviselője, Szilágyi György színvallásra szólította fel a baloldali kispártokat, valamint a Liberálisok támogatását élvező Pad Ferencet. Az N1TV pedig az MLP elnökét, Fodor Gábort szembesítette Rózsa Mihály és a párt egy másik polgármesterjelöltje, Almási-Kecskés Gusztáv kijelentésével, aki egyszerűen leparasztozta a vidéki embereket.
 
Ha valaki szeretné jobban megismerni a liberális eszmeiség megtestesítőjét, az MTK fanatikus szurkolóját, Rózsa Mihályt, valamint okulna, hogy mi is a követendő liberális értékrend, akkor érdemes követni a Facebook-oldalát, ahol a bejegyzései alapján úgy tűnik, hogy nem tudja eldönteni, hogy nagyobb gyűlölködő vagy nagyobb proli legyen. Úgy tűnik, hogy az MLP egyik alapítója mindemellett nem kifejezetten hiteles a nők elleni erőszak témakörében sem, stílusában és lényeglátásában pedig ötvözi a szanyitiborizmust és a dánielpéterizmust.

Frissítés

Cikkünk megjelenését követően a Magyar Liberális Párt sajtófőnöke megkereste portálunkat. Szekula István szerint Rózsa Mihály nem volt soha alapítója a Liberális Pártnak, "erre őt senki nem kérte és igény sem volt rá". Jelezte, Rózsa 2014 novembere óta nem tagja a pártnak, és semmilyen kapcsolatban nem áll velük, "pontosan a szóban forgó eset miatt". "Hiszen bírósági ítéletét a párt vezetés elől is eltitkolta, ezzel megvezette a tagságot, a vezetést és a választókat is. A vele szemben elindított etikai vizsgálatot nem várta meg, önszántából kilépett a pártból" - közölte a sajtőfőnök.