Listázná a fővárosiakat az MSZP

A szocialisták rászabadítják a pártkádereiket a fővárosiakra, hogy adataikért zaklassák őket.

A lap információi szerint az újonnan kinevezett választókerületi szervezők feladata lesz, hogy a fővárosban elkezdjék egy naprakész nyilvántartás vezetését a pártot támogató, egy-egy választáson mozgósítható szavazókról.

Kísérleti jelleggel már február közepétől Budapest mind a 18 választókerületében kijelölnek kerületenként egy-egy szavazókört és az ott élőket egy, az országos politikát, illetve a helyi ügyeket is magában foglaló kérdőívvel fogják felkeresni. Amennyiben a kísérleti rendszer beválik, úgy az egész fővárosra kiterjesztik. A Magyar Nemzet szocialista forrásai szerint erre azért van szükség, hogy időben felkészülhessenek a helyi vagy országos választásokra, egy ilyen rendszer beéréséhez pedig idő kell.

A Magyar Nemzet más szervezeti lépésekről is tud az adatbázis-építés mellett. A választókerületi szervezők irányítása mellett olyan Facebook oldalakat hoznának létre, amellyel segítenék az „információáramlást”. Ezeken az oldalakon felerészben a helyi, felerészben pedig országos ügyekkel kellene foglalkozni. Az MSZP célja, hogy minél több emberhez eljuttassák a párt üzeneteit, „minőségi tartalmat” gyártsanak és minél több lájkolót szerezzenek.

Továbbá olyan papír- vagy pedig e-mail-alapú hírlevélrendszert is ki kell alakítaniuk a választókerületeknek, amelynek segítségével szintén a helyi és országos eseményekről tájékoztatnák majd a szimpatizánsaikat.

A munkát rendszeres időközönként ellenőrzi majd a budapesti pártvezetés a választókerületi felelősökkel és a kerületi elnökökkel közösen – írja a Magyar Nemzet.