Magányosan halt meg George Michael

A brit sajtó szerint drogfüggősége okozta a sztár halálát.

Az 53 éves korában elhunyt popsztár partnere, Fadi Fawaz a The Daily Telegraph című konzervatív brit napilapnak elmondta: ő találta meg barátját holtan karácsony első napján.

Azt tervezték, hogy aznap együtt ebédelnek, és amikor átment George Michaelhez, hogy felébressze, az énekes már nem élt, "egyedül, békében halt meg, ágyában fekve (...) Nem tudjuk, mi történhetett" - idézi a brit lap keddi kiadása a néhai szupersztár mesterfodrász barátját.

A Telegraph név nélkül idézett forrásokra hivatkozva felfedte azt is, hogy George Michael az utóbbi egy évben egyre súlyosabb heroinfüggőséggel is küszködött. A lapnak nyilatkozó egyik bennfentes forrás szerint az énekes több ízben is sürgősségi ellátásra szorult; egy ízben túladagolás miatt kellett kórházba vinni.

"Heroint használt. Csoda, hogy szervezete egyáltalán eddig bírta"

- idézte forrását a keddi The Daily Telegraph.

George Michael menedzsere, Michael Lippman szerint az énekes halálát hirtelen szívmegállás okozta. A brit lapnak nyilatkozó szakemberek szerint a hirtelen szívhalál gyakori a heroinfüggőségben szenvedők körében.

Meghalt George Michael

George Michael, vagyis eredetileg Georgios Kyriacos Panayiotou az 1980-as években alapította a Wham! nevű popduót, egykori iskolatársával, Andrew Ridgeley-vel. 2010-ig több mint 100 millió lemezt adott el. 1987-es debütáló szólóalbuma, a Faith, több mint 20 millió példányban kelt el világszerte.