Orbán Viktort is beidéztetné Magyar Péter az ügyészségre, ma estére pedig tüntetést szervezett

Orbán Viktort is beidéztetné Magyar Péter az ügyészségre, ma estére pedig tüntetést szervezett

Mai ügyészségi meghallgatása után tartott sajtótájékoztatót a fideszes ex-igazságügyi miniszter volt férje. Rogán Antal érintett a Schadl-Völner-ügyben, és szerinte Orbán Viktor még többet tudhat róla. Ma estére tüntetést szervez, és indulni fog az EP-választáson.

Magyar Péter kedden átadta az ügyészségnek azt a hangfelvételt, amin Varga Judit elmondja, hogy a kormány emberei bejáratosak voltak az ügyészségre, és Rogánék „kihúzatták magukat” a Schadl-Völner-ügy nyomozati irataiból. A felvételt mondatról mondatra végighallgatták az ügyészekkel.

A kihallgatás után sajtótájékoztatót tartott, ahol a kormány sajtótájékoztatóival ellentétben bármilyen újságíró szabadon kérdezhetett tőle.

Ez az utóbbi 30 év legnagyobb nyilvánosságra került botránya, amire ennyire egyértelmű bizonyíték áll rendelkezésre.

– tért rögtön a lényegre a pártszervező.

Volt felesége szerepével kapcsolatban kifejtette, hogy Varga Judit személyesen nem volt részese a bűncselekménynek, de kérte, hogy tanúként jöjjön el vele a Schadl-Völner-Rogán-ügy ügyészségi meghallgatására. Magyar Péter furcsállotta, hogy a kormány csak őt támadta volt nején keresztül, de egy mondatban sem reagált a hangfelvételen hallható bizonyítékokra.

Magyar Péter: „Orbán Viktort is be kellene idézni az ügyészségre!”

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség előtt elmondta, arra nem kapott választ az ügyészektől, hogy milyen lépéseket kívánnak tenni a ügyben Magyar Péter úgy látja, több kormánytagot, sőt magát a miniszterelnököt is meg kellene hallgatni az ügyészségen, mert jóval többet tudhatnak az ügyről, mint volt felesége. Magyar azt mondta, ebben az ügyben egyelőre ennyi hangfelvételt talált, de tovább keres. Kijelentette, hogy Gulyás Gergelynek semmilyen szerepe nem volt a Völner-Schadl-ügyben.

Ma este 18:00 órára tüntetést hirdetett meg Magyar Péter a Legfőbb Ügyészség épülete elé.

„Add tovább! Találkozzunk ma 18.00 órakor a Legfőbb Ügyészség épülete előtt, az V. került Markó utca 16. számnál, ahonnan átsétálunk a Kossuth térre és együtt követeljük az utóbbi évtizedek legnagyobb korrupciós és politikai botrányának kivizsgálását, a kormány és a legfőbb ügyész lemondását! Gyertek, a hazának szüksége van rátok” – írta erről szóló facebook bejegyzésében.

Magyar Péter el fog indulni az európai parlamenti választásokon, jó eredményt ígért.

Az újdonsült politikus kijelentette, hogy mindenképp indulni fog a június 9-i EP-választáson, és van Magyarországon olyan párt, amelyikkel együtt tud működni. Egyelőre nem árult el többet. Azt ígérte, olyan eredményt fognak hozni, „ami a Holdról is látszik”.

(Címlapkép: Magyar Péter - Facebook)