Máris elkezdték lopni a rászorulóknak az utcára kiakasztott kabátokat

Jól öltözött, ám meglehetősen „rosszarcú" személyek válogattak az elsősorban hajléktalanoknak szánt kabátokból.

A budapestiek is nagyon dicséretesen teljesítettek. A forgalmasabb helyeken kitett „ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet" feliratokkal ellátott fogasokon szépen gyűltek a meleg kabátok.

Ahogyan az sajnos várható is volt, a hiénák nem tudták kihagyni ezt a remek lehetőséget. A Népszava idézi a Vígszínház előtt történteket. Az egyik adományozó Facebook-oldalán azt írta:

Négy jól öltözött, ám meglehetősen „rosszarcú" személy válogatott az elsősorban hajléktalanoknak szánt kabátokból. „Hajléktalan, rendőr sehol a közelben. Hiénák várják a szabadrablást, szinte marakodva lesik a portékát, nyomban rámennek a tiszta, minőségi, jó holmikra, undorral lökik félre a sálat, a sapkát".

A lap úgy tudja, hasonló esetek történtek Debrecenben is.

A színház előtt kisebb dulakodás is kialakult, csak a közterület-felügyelet, illetve a rendőrök megjelenése után csillapodtak az indulatok. A ruhaneműkre késő délután is egyenruhások vigyáztak. A hatalmas halom azonban addigra eltűnt.

Szabaduljon meg megunt meleg ruháitól, és mentse meg egy honfitársunkat a fagyhaláltól!

Az ötlet egy ruhaboltból indult, amelynek a bejárata elé kitettek egy fogast, arra pedig egy feliratot: "Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet " A jólelkű boltos szép gesztusából országos akció kerekedett "Szabadfogas" néven. A kezdeményezés Facebook oldala szerint jelenleg a következő helyeken tehetjük ki megunt meleg ruháinkat, hogy segíthessünk a rászorulókon.