Martin Schulz befejezte a halálbüntetés hisztit – ha van esze, akkor az MSZP is

Ha, van esze a szocialista pártnak akkor befejezi a halálbüntetés-hisztit, hiszen ha a téma alkalmas népszerűség-növelésre, akkor abból csak rosszul tudnak kijönni.

Elterelésről beszél a szocialista párt

Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese csütörtökön közleményben reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter által elmondottakra. Lázár János sajtótájékoztatóján közölte: Orbán Viktor miniszterelnök telefonon beszélt Martin Schulzcal, az Európai Parlament (EP) elnökével, akit arról tájékoztatott, hogy nem tervezi a halálbüntetés bevezetését, csak "egy vita van róla".

A baloldali kispárt politikusa szerint "a brókerkormány az emberek indulatait próbálja kihasználni a saját népszerűségének erősítésére". Közölte: ezek a témák csupán kétségbeesett próbálkozások, hogy "ne a Fidesz által eltőzsdézett közpénzek százmilliárdjairól beszéljenek".

Ha, van esze a szocialista pártnak akkor befejezi a halálbüntetés-hisztit, hiszen ha a téma alkalmas népszerűség-növelésre, akkor abból csak rosszul tud kijönni. 

Martin Schulz is megnyugodott

Megerősítette Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke csütörtök délután kiadott közleményében, hogy Orbán Viktor telefonon biztosította őt arról, a magyar kormánynak nem áll szándékában lépéseket tenni a halálbüntetés bevezetése érdekében. 

"Orbán (Viktor) miniszterelnök továbbá arról is biztosította az elnököt, hogy a magyar kormány tiszteletben tartja és teljesíti az összes uniós szerződést és jogszabályt"

- áll az EP elnökének rövid közleményében. Orbán Viktor kedden Pécsett, az egyik kaposvári dohányboltban elkövetett gyilkossággal összefüggésben beszélt arról, hogy a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani Magyarországon. A hisztinek egyelőre vége.

Mindig lesz ok hisztire

"Végezetül Lázár Jánosnak azt üzenjük: ha így folytatja, az utódját is ugyanilyen érdeklődéssel fogjuk hallgatni" - zárta közleményét Tóth Bertalan. Mondjuk az tény, hogy Vona Gábor nem csak blöfföl, mert a halálbüntetéssel kapcsolatban évek óta társadalmi párbeszédet folytat a Jobbik. A pártelnök pedig leszögezte: igennel szavazna a szigorú büntetési formára.