Matt Damon megmentése vezeti a mozis toplistát

A bemutatása utáni első hétvégén egyből a mozis nézettségi toplista első helyére került a Mentőexpedíció című Ridley Scott-film Matt Damonnal a főszerepben – több, mint 66 ezren váltottak rá jegyet a hazai mozikban.
 
 
Az Anne Hathaway-Robert De Niro-duó által prezentált A kezdő áll a második helyen 21 ezer nézővel; közvetlenül követi az Everest című hegymászódráma 16 ezres nézettséggel. Az Útvesztő második része, a Tűzpróba a negyedik helyre csúszott – a bemutatása utáni harmadik hétvégén már csak 14 ezren váltottak rá jegyet, és összesen eddig 111 ezren nézték meg moziban.
 
A Vakáció és A (sz)ex az oka mindennek után a hetedik helyen áll a Minyonok, amire még ezen a hétvégén is több mint 3 ezren ültek be, július 9-i premierje óta pedig összesen több, mint 700 ezer néző fizetett érte 950 millió forintnál is többet. Az U.N.C.L.E embere a nyolcadik, a 45 év című kiváló angol film a kilencedik helyezést érte el a mozizók preferenciái alapján, és az Abszurd alak című Woody Allen-vígjáték zárja a tizes toplistát.
 
Megint fogadásokat lehetne kötni a jövő heti tényállásra. Van rá egy jó sansz, hogy a Kötéltánc című Zemeckis-mozi elég előkelő helyezést fog elérni – a filmről a kritikánk hamarosan érkezik!