Még a BBC is alázza a nagyot bakizó magyar kapust

Pályafutása egyik legnehezebb időszakát éli meg Bogdán Ádám, a Liverpool kapusa.

Bogdán 2015 nyarán érkezett a Liverpool csapatához, ahol a belga válogatott Simon Mignolet mögött második számú kapusként számítottak rá.
 
Tavaly decemberben aztán nagy esélyhez jutott a magyar hálóőr: Mignolet sérülése miatt az újonc Watford ellen ő védhette a Liverpool kapuját. A hazaiak azonban már a 3. percben vezetéshez jutottak, mikor  Bogdán egy szöglet után kiejtette a kezéből a labdát,  Nathan Aké pedig közvetlen közelről a hálóba lőtt.
 
 
A meccset végül 3-0-ra vesztette el a Liverpool. Az esetet követően sokan védelmükbe vették, biztatták Bogdánt, aki tegnap a negyedosztályú Exter elleni FA-kupa-mérkőzésen újra szerepet kapott.
 
A rémálom pedig folytatódott: a mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget, így újrajátszás dönt majd a továbbjutásról, a kiscsapat második gólja ráadásul egyértelműen Bogdán lelkén szárad: szögletből csavarták be a labdát a kapujába.
 
 
Most már szinte alig akad, aki kiállna a magyar kapus mellett: a szurkolók egyemberként követelik a távozását, sokan azt írják, életükben nem láttak nála rosszabb kapust.
 
Az egyik legmegalázóbb reakció talán az a mém, ami még a BBC Sport Twitter-oldalára is felkerült: "Bogdán Ádám gyermekként"
 
 
A Nemzeti Sport Online többet is összegyűjtött a szurkolók reakciói közül, volt, aki azt írta Bogdán még egy Word-dokumentumot sem tudna menteni.
 
Könnyen lehet, hogy a magyar válogatott kapus liverpooli pályafutása ezzel véget is ért, nem kizárt, hogy pótlásáról már a téli átigazolási időszakban gondoskodnak.
 
Kövesse tematikus Facebook-oldalunkat!