Megbukhat „Csákfalva” fideszes királya

A független képviselőknek elegük lett a 1990 óta uralkodó fideszes polgármesterből.

Most úgy tűnik, hogy megelégelték Csák István 1990 óta tartó uralkodását, és a teremi önkormányzati képviselők többsége kezdeményezi a fideszes politikus polgármester tisztségéből való felfüggesztését.

A Népszabadság szerint a teremi testület független képviselői minősített többséggel képesek lehetnek Csákot megbuktatni. A lapnak Margiticsné Kobolák Andrea és Képíró Zsanett független önkormányzati képviselők azt mondták: a testületi ülésen előfordult, hogy a polgármester nem engedett javaslatokat beterjeszteni, kérésük ellenére nem vett föl újabb napirendi pontokat, s nem bocsátott szavazásra döntéseket.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a nyírbátori ügyészség december 23-án lopás és hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amely kapcsolatos a teremi önkormányzattal. Ismeretlen tettesek nagy értékben sorozatosan termeltek ki fát a település tulajdonában álló erdős területekről, s kérdés, hogy a faluvezetés tudott-e erről – számol be a Népszabadság.

Csák István fideszes polgármester szerint a független képviselők kifogásai megalapozatlanok, a rendőrségi nyomozásról pedig nincsen tudomása.