Megfojtotta kislányát Anikó – mert Laura mást szólított anyunak

A saját lányát legyilkoló édesanya, Anikó élettársa elmesélte az utolsó napok eseményeit, a Blikknek. G. István azt állítja, hogy Anikó a tavaszi szünetben, kettesben akart maradni kislányával, ezért elvitte a tatai panzióba. Utólag kiderült, hogy az édesanya nyugtatókat, altatókat lopott. A gyógyszerekre aztán annyit ivott, hogy a panzió egyik munkatársa még a szomszédos kocsmából is italt kényszerült vételezni, biztosítva a szállóvendég alkoholfogyasztását. Az édesanya gyógyszerekkel altatta el Laurát is, majd álmában megfojtotta.

Anikó állítólag akkor „kattant be”, mikor kislánya elmesélte, ő apja új párját nevezi édesanyának, őt pedig ezentúl Anikónak.

Kislányával együtt rúgott be

Az Index.hu hírportált felkereste Laura édesapja is. Így derült ki, hogy egy gyámhatóságnál készült hivatalos okiratban szerepel, hogy az anya erősen ittas állapotban rendszeresen ott ült az egyik kocsmában, az akkor 5 éves kislánnyal. A gyámhatóságnak 2012-ben az óvoda is kiállított egy igazolást. Eszerint „időszakonként előfordult”, hogy az anya reggel részegen érkezett a gyerekkel az óvodába, és akkor is ittas volt, amikor délután érte ment. Előfordult olyan is, hogy emiatt az apát kellett értesíteni, akire az óvodai vélemény szerint „mindig megbízhatóan lehetett számítani”, és a gyermek is szívesen volt vele. 

Szép fehér koporsó

2012 nyarán az anya azzal hívta fel a gyermek apját, hogy éppen most mennek a patikába, ahol gyógyszereket fog venni, aztán megöli magát és a gyereket is. Az apának azt mondta, rendeljen szép fehér koporsót Laurának. Az apa azonnal hívta a rendőrséget, egyik ismerőse pedig gyorsan odatelefonált a patikába, nehogy bármilyen gyógyszert kiadjanak a nőnek. Az esetről a rendőrség értesítette a gyámhatóságot. Ilyen előzmények után 2012 júliusában az anya és az apa közjegyzőnél állapodtak meg a gyermek közös felügyeletéről. A közjegyzői okiratban szerepelt, hogy az anya pszichiátriai kezelés alatt áll, és havonta folyamatos ellenőrzésen köteles részt venni. Ha az állapota orvosilag igazolhatóan olyan mértékben romlik, hogy nem képes a gyermek ellátására, akkor Laurát ideiglenesen az apánál helyezik el.
 
Mostanában az apa úgy érzékelte, hogy anya nem iszik, és rendezett életet él. Ezért nem tiltakozott az ellen, hogy Anikó a téli szünetre elvigye magához Laurát.
 
Mint kiderült, sajnos tévedett.