Mégsem bénult le a bőnyi rendőrgyilkos

A Borsnak az ügyvédje azt nyilatkozta:

„A múlt héten még úgy tűnt, hogy védencem bal lába lebénult, mostanra azonban már tudja mozgatni, úgy tűnik, nem ért ideget az őt eltaláló lövedék, nem szenvedett maradandó károsodást.”

Az ügyvéd azt is elmondta a lapnak, hogy szerdán járt Győrkösnél, aki együtt kíván működni az ügy vizsgálóival, és részletes vallomást fog tenni. Az ügyészség jövő hét elején hallgatja ki az idős férfit.

Október 26-án, reggel gépkarabéllyal adott le több lövést Bőnyben a 76 éves Győrkös István, és megölte Pálvölgyi Péter őrnagyot, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozóját. A meggyilkolt férfit a belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és alezredessé léptette elő. Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A férfi is megsérült a lövöldözéskor, csütörtökön a kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, majd a tököli rabkórházba vitték.

A Nemzeti Nyomozó Iroda belső vizsgálatot is indított Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozó halála miatt, egyelőre nem tisztázott, hogy miért nem a TEK vonult ki Győrkös házához.