Megunta, hogy lemarad a legfontosabb hírekről? Itt a megoldás!

Tematikus Facebook-oldalakat indítunk, hogy híreink még könnyebben eljuthassanak olvasóinkhoz. 

Lassan egy éve már, hogy az Alfahír megújult, és azóta is töretlenül szolgáltatjuk a jobbnál jobb, érdekesebbnél érdekesebb, hiánypótlóbbnál hiánypótlóbb, megfellebbezhetetlenebbnél megfellebbezhetetlenebb, megkérdőjelezhetetlenebbnél megkérdőjelezhetetlenebb (és még sorolhatnánk) híreinket. Folyamatosan arra törekszünk, hogy olvasóink mindent megtaláljanak nálunk, amit szeretnének látni, és persze mindezt egyedi látásmóddal tálaljuk. Nem véletlen, hogy olvasottsági adatainkat látva már egyértelműen a legolvasottabb hazai hírportálok közé kerültünk, annak ellenére is, hogy jóval kisebb költségvetéssel és létszámmal dolgozunk.
Köszönjük minden egyes olvasónknak, aki olvas minket és aki továbbadja a híreinket.
Az olvasói igényeknek megfelelően folyamatosan csiszolgatunk az oldalunkon, így kerültek beiktatásra olyan apróságok, mint a cikkek alatt és oldalt felbukkanó cikkajánlók, valamint a mozgó fejléc. Az tény, hogy a korábbi rovatokra osztott rendszer megszüntetése sok pozitívummal járt, de azt is megértjük, ha vannak olyanok, akik hiányolják a tematikus tartalmainkat. Éppen ezért vezettük be ezt az újításunkat, valamint jelenleg is folyik egy komolyabb fejlesztés annak érdekében, hogy a híreink között minél könnyebben el tudjanak igazodni, és várhatóan egy-két héten belül ezt is élesíteni fogjuk. 
 
Fontos tudatosítani, hogy az olvasói szokások teljesen megváltoztak a közösségi média előretörésével. Amikor rendkívüli események történnek, mint például a párizsi terrortámadás, akkor a leggyorsabb híradások a közösségi felületen zajlanak, sokszor a nagy hírportálok is ezekből dolgoznak. Mára már az olvasók is közvetítőkké, hírforrásokká váltak. Ezért is nagyon fontos az, hogy a cikkeinket egyre többen osztják meg a Facebookon, és a Facebook-oldalunk kedvelőinek a száma is már átlépte a 60 ezret. Látjuk azonban, hogy a Facebookon sem tudnak a híreink annyi emberhez eljutni (nagyon lekorlátozza, hogy mennyi embernek jeleníti meg a cikkeket), ráadásul képtelenség minden fontos hírünket föltennünk a Facebook-oldalunkra, mert túlságosan zsúfolt lenne úgy. A híreink biztosabb célbajutása érdekében ezért tematikus Facebook-oldalakat indítunk, amelyeken egy-egy témában lesznek olvashatóak a híreink. 

Nézzük is, milyen témákban indítunk tematikus oldalakat:

Bevándorlás - Sajnos úgy tűnik, hogy ez a kérdés folyamatosan napirenden fog maradni, és látjuk, hogy milyen nagy érdeklődés övezi a bevándorlással kapcsolatos híreinket. Ha ezekről nem szeretne lemaradni, és hiteles képet szeretne kapni hazánk és Európa helyzetéről ebben a krízishelyzetben, akkor kedvelje ezt az oldalunkat!

 

 

 

Lelátó - Ezen az oldalunk csak és kizárólag sporthírekről, eredményekről, beharangozókról, valamint a lelátók és harmadik félidők világáról lesz szó. Vérmérséklettől és fanatizmustól függetlenül minden szurkolónak ajánljuk!

 

 

 

Budapest - Fővárosunk hírei a közel két millió itt élő számára különös fontossággal bírnak, ugyanakkor elfogadjuk, hogy a Kárpát-medence magyarsága számára nem az a legfontosabb hír, hogy mikor füstöl el újra a 3-as metró. Nem mintha csak erről lehetne majd itt olvasni, ugyanis ezen az oldalon - tekintettel arra is, hogy szerkesztőségünk is itt található - minden budapesti olvasónknak szeretnénk kedveskedni exkluzív hírekkel, ajánlókkal és mindennel, amire büszkék lehetünk, vagy ami miatt bosszankodhatunk drága fővárosunkban. 

 

 

 

Ökonemzet - Itt jelenítjük meg a földmutyival, környezet- és állatvédelemmel, a XXI. század erőforrásainak kizsákmányolásával kapcsolatos híreinket. Természetesen folytatjuk hadjáratunkat a TTIP és más szabadkereskedelmi egyezmények, valamint minden egészségkárosító kezdeményezés ellen. Ha valaki egy élhető világot szeretne, az mindenképpen kövesse ezt az oldalunkat!

 

 

 

Bűnügy - Elhisszük, hogy a kereskedelmi csatornák híradói számára a sokkolás a legfontosabb, így minden háromlábú zsiráf születéséről szóló exkluzív híradás közé kell egy darabolós gyilkosság, de minket nem a nézettség, hanem a hiteles tájékoztatás, a tisztánlátás biztosítása motivál. Ezen az oldalon igyekszünk minden fontos bűncselekményről beszámolni, és nem fogunk polkorrektkedni, ha a tettesek beazonosításáról lesz szó.

 

 

 

Zene - Ez az egyik legkönnyedebb oldalunk, ahol kifejezetten zenei híreket, friss klipmegjelenéseket, koncertajánlókat fogunk közzétenni. Nem törekszünk zenei egyhangúságra, szóval minden műfaj kedvelőjére számítunk, bízva benne, hogy teret adhatunk nemcsak a mainstream médiában megjelenő minőségi előadóknak, de az elhallgatott tehetségeknek is. 

 

 

 

Cuki - Ezt pedig csak azért is. :) Úgyis mindig azt mondják, hogy mi is néppártosodunk, cukisodunk, így akkor tessék, legyen mindenkinek igaza, itt aztán lesz bőven cukiság. Bár az nem világos, hogy a különböző oldalakról jövő bírálóink ítéletei szerint hogyan lehetünk egyszerre "cukiskodó" és "szélsőjobboldali" hírportál, de ez már nem a mi problémánk. Aki cukinak érzi magát, vagy "szélsőjobboldali cukiságra" vágyik, ne maradjon le! (Igen, ez egy paródia lesz, nem kell komolyan venni.)

 

 

 

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a központi Facebook-oldalunkon nem lesznek megtalálhatóak az ezekben a témákban írt legfontosabb híreink, hiszen a legfontosabbakat és legérdekesebbeket továbbra is meg fogjuk osztani azon is. Bízunk benne, hogy ezek az oldalak még jobban elő fogják majd segíteni a hiteles tájékoztatást és tájékozódást.
Kérjük, kedvelje ezeket a tematikus oldalakat, és ossza meg ismerőseivel!