Meleg helyzetből hideg zuhany: mióta Terry Black a Fidesz új szóvivője?

A Fidesz-közeli sajtó berkeiben elismert művésznek és hiteles forrásnak számító Terry Black egy rossz fotóval támadja Vona Gábor Jobbik-elnököt.

Az ember, aki a Facebookon feltüntetett adatai szerint az Élet Iskolájában tanult, ahol Isten volt a tanára, úgy tűnik, erkölcstanból elég rosszul teljesített.

A Habony-művek igénytelenséget nem ismerő kampányához kínosan, és sok kérdést felvetően illeszkedő Facebook-posztjában ugyanis -miután a Vajnatévén homoszexualitással vádolta meg Vonát- egy olyan képet mutatott be a Jobbik elnökéről, amin az arca közel van egy másik férfiéhoz.

Természetesen lehet, hogy Terry Black, azaz Rácz Károly Mihály ezt elnézve ösztönösen nyúlt a vörös rúzsért és a kiskosztümért, de azért aki ennél a mentalitásnál polgáribb szellemiségű, csupán egy rosszul sikerült képre gondolna:

Akit pedig az is érdekel, hogy mégis, honnan kerülhetett elő ez a fotó, azt is megtudhatja, hogy a 2009-es, XXVIII. Magyar Sajtófotó Pályázat egyik művéről van szó, amit Simonyi Balázs alkotó a 13-as számú Bulvár, humor, zsáner kategóriában indított. A kép aláírása a következő volt: "Vona Gábornak, a Jobbik elnökének gratulál egy pártaktivista a 2009. június 7-ei EP-választások éjszakáján."

Ez egy jobboldali politikus esetében nyilván csókolózást jelent, nyilván sok kamera előtt, mintha fizetnének érte. Pedig erre a házas Vona helyett volt már más, aki hajlandó volt, ráadásul több mint százötven alkalommal.

A kép pont azért volt a humor kategóriában, mert úgy néz ki, ami miatt az átlag emberben akár egy humorérzék nevű képesség hatása is kialakulhat, noha tényszerű, hogy a Rácz Károlyokban valami egészen más is történhet, ami miatt végül félreértenek dolgokat.

Természetesen az, hogy a volt szocialista képviselőjelölt, a Fidesz-közeli sajtó berkeiben elismert művésznek és hiteles forrásnak számító Terry Black a képet cinikusan "Egy Büszke heteró" címmel adta közzé, a kormánybulvárnak nem volt elég kínos ahhoz, hogy ne ugorjon rá.

A Ripost szerint Terry "átszakította a gátat", pedig valójában ezúttal semmilyen extremitást nem vitt az erotikába, csupán bérposztolt egy jóízűt, amit aztán bérkommentelőkkel színezve lehetett úgy szemlézni, mintha valamiféle "Vona-botrány" robbant volna ki.

A TV2 és az Origó melletti egyik további jeles, testvéri sajtótermék, a Lokál szerint pedig "Megdöbbentő titkokat árult el Terry Black a Jobbik elnökéről", pedig ennél sokkal valóságosabbnak és kellemetlenebbnek tűnik az, hogy a Black által megnyitott első magyarországi melegbár neve nem más, mint Lokál volt.

Bár a Jobbik az ügyre reagálva Terry Blacket a Fidesz új szóvivőjének nevezte, valójában sokkal érdekesebb lehet a kérdés, hogy a polgári Magyarország álomképét mégis melyik szipogós bárban sikerült elfelejtenie annak a hatalomnak, amelyik ilyen ócska, proli eszközökkel tart lélegeztetőgépen egy halva született politikai lejáratókampányt.