Mennyit ér a Fidesz?! Ismét a multik oldalán szavaztak az Európai Parlamentben

Nem akarják, hogy megbukjon a CETA.

A beterjesztésre 419 képviselő mondott nemet (köztük a fideszes, szocialista, DK-s politikusok), 258-an támogatták a kezdeményezést (Jobbik, LMP, Együtt), míg 22-en tartózkodtak.

A beadvány lényege az volt, hogy az EP a bíróságon vizsgáltassa meg, hogy a CETA-ban szereplő bírósági rendszer nemzetállamok feletti működése összeegyeztethető-e az európai jogrenddel. Ugyanis a szabadkereskedelmi egyezmények kritikusai szerint kockázatos, hogy szuverén államokról offshore jellegű testületek döntsenek.

A fideszes szavazatoknak köszönhetően, ez az esély is elszállt, újabb lépéssel közelebb a multinacionális cégek intézményesített erőfölényének végleges kiépülése.

Kínos, de hétfőn a magyar parlament Európai ügyek bizottságának kormánypárti többsége söpörte le az asztalról azt az LMP-s javaslatot, melyben az ellenzéki párt szólította volna fel a kormányt, hogy ugyanebben az ügyben forduljon a Bírósághoz.

Futótűz indulhat Pécsről! Itt lehet hazánk első CETA-mentes övezete

„Azt szeretném, hogy futótűzként terjedjen el hazánkban a kezdeményezésünk, és minél több önkormányzat nyilvánítsa magát szabadkereskedelmi egyezmény mentes övezetté" - közölte lapunkkal Vicze Csilla, hangsúlyozva, hogy december 8-án Pécs lehet az első olyan magyar település, amely szembe megy a nemzeteken átívelő tőkeérdekkel.

Valójában ennyit ér minden hangzatos fideszes szólam, amely hazánk biztonságáról szól.