Még sohasem volt ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak – Mészáros Lőrincé 500 milliárdhoz közelít

Még sohasem volt ennyi vagyona a leggazdagabb magyarnak – Mészáros Lőrincé 500 milliárdhoz közelít

Mintegy 70 milliárd forinttal nőtt egy év alatt Mészáros Lőrinc vagyona, mely így közel 480 milliárd forintot tesz ki, derül ki a Forbes szerdán megjelent friss becsléséből. Az üzleti lap listáján a második helyen továbbra is Csányi Sándor áll, új belépőként az első tízbe kerültek a Rahimkulov-testvérek.

Nem mindenkinek volt tehát olyan rossz azért a 2020-as esztendő. Mészáros tőzsdei befektetőcége, az Opus Global ugyan komolyan megérezte a járvány első, tavaly tavaszi hullámát, szép lassan azért korrigált az árfolyam. A csoport turisztikai kitettsége komoly, de a szállodafelújításokat célzó államilag finanszírozott Kisfaludy Program egyik nagy nyertese épp az Opus kötelékébe tartozó Hunguest Hotels lett a megítélt 17,7 milliárdos támogatással, közli a lap. Kiemelik, a cégcsoport egyre inkább a külföldi terjeszkedés felé fordul, nemrég a Stadlerrel alapítottak közös vasúti céget.

A lista második helyén változatlanul Csányi Sándor áll, akinek vagyona egy év alatt 368 milliárdról 393,4 milliárd forintra nőtt a lap becslései szerint. A dobogó harmadik helyét Veres Tibor Wallis-tulajdonos foglalhatta el 258,6 milliárd forintos vagyonnal. Ő a hatodik helyről léphetett fel a dobogóra.

Az idei lista vesztese – ha fogalmazhatunk így – Gattyán György, akinek vagyona 245 milliárd körül stagnál, ezzel a harmadikról a hatodik helyre csúszott vissza.

Új szereplőként kerültek fel a Rahimkulov-testvérek: Timur és Ruszlán rögtön a top10-be robbant be, együttes vagyonuk pedig nagyobb, mint Mészáros Lőrincé.