Milyen meglepő: a készülő Warcraft-mozi egyik főszereplője a játék függője volt

Napi 18 órát játszott a Warcrafttal Robert Kazinsky, aki akkoriban nem gondolta volna, hogy egyszer a Warcraftból készült szuperprodukció, a Warcraft - A kezdetek egyik főszereplője lesz. A fiatal színész terápiás okokból menekült a játék fantáziavilágába, ahol emberek és orkok vívják vég nélküli háborújukat. Kicsit ki volt ugyanis bukva.
 
Kazinsky akkoriban a legnépszerűbb brit tévésorozat, az EastEnders egyik gonoszát alakította, s mivel sok néző azonosította a szerepével, állandó zaklatásoknak volt kitéve. Ezért eléggé befordult, és legszívesebben Azeroth-ban, a Warcraft fantáziavilágában töltötte idejét. (A játéknak 6-7 millió előfizetője van a világ minden részéről, akik különböző karakterek bőrébe bújva kapcsolatba tudnak lépni egymással, így aztán volt merítése, hogy haverokat szerezzen.)

"Egy szál gatyában ültem a gép előtt, kínai kaját ettem papírdobozból és kólával öblítettem le" - mesélte Conan O'Briannek, az egyik legnézettebb amerikai beszélgetős műsor házigazdájának. "A játék lett az életem, mert ismeretlen barátokra tehettem szert általa, akik nem gyűlölködtek, hanem kizárólag a harci képességeim alapján ítéltek meg. Korábban attól kellett tartanom, hogy valaki képen vág a sorozatbeli szerepem miatt, a Warcraftban viszont szimpatikus emberekre találtam. Akármilyen furcsán hangzik, a játék megmentette az életem."
 
A Warcraft-filmet a nemrég elhunyt David Bowie fia, Duncan Jones rendezte - aki a Hold című, Sam Rockwell és Kevin Spacey (ő volt Gerty hangja) főszereplésével készült Hold című sci-fit is jegyzi. A gamertársadalom által minden bizonnyal egyik legjobban várt mozit május 26-án mutatják be itthon.