Mindeközben a Jobbik meglepő eredményt ért el a soroksári időközin

Olyan közel járt a párt az egyéni képviselői hely megszerzéséhez, mint még soha Budapesten. 

Miközben az ország népszavazási lázban égett, a főváros XXIII. kerületében (Soroksáron) a 6. számú egyéni választókerületben a korábbi helyi képviselő halála miatt volt a mai napon időközi választás.

A képviselői helyért heten indulnak: egy-egy jelölt a Jobbik, a Magyar Munkáspárt, a Fidesz-KDNP, az Itthon Vagyunk Egyesület, az LMP, valamint a Soroksári Civil Szervezetek és Személyek Egyesülete színeiben, egy pedig függetlenként.

A Jobbik még soha nem szerzett egyéni képviselői helyet a fővárosban.

Ez most sem sikerült, de a helyszínről jelentjük: a párt történetében először a jobbikos jelölt megnyert egy soroksári szavazókört a háromból.

A nem hivatalos adatok szerint Bereczki Miklós, a Jobbik jelöltje 276 szavazatot szerzett, míg a Fideszé 313-at, az IVE (a 2014-ben is a körzetben győzelmet szerző civil egyesület) jelöltje pedig 334-et. 

Ez a 23,25%-os eredmény példa nélküli a párt történetében.

A Jobbik még a fővárosban soha nem lépte át a 20%-os határt. A körzetben 2014-ben 9,1%-ot eredményt ért el az akkori jelölt 107 szavazattal. 

"Ennek a közösségnek hatalmas szolgálatot tett. Arról a lendületről, akaratról és hitről, ami jellemezte őt a kampány során, minden tagtársunknak tudnia kell, mert csak így lehet majd nagyot alkotni 2018-ban és 2019-ben"

- fogalmazott portálunknak az eredményváróról Stummer János regionális igazgató.

Bereczki Miklós pedig leszögezte:

"legközelebb meg fogjuk nyerni a körzetet."