Mindenki fogja fel végre, hogy soha nem szabad előre utalni!

A Marcali Járási Ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy budapesti férfival szemben, aki az interneten nem létező műszaki cikkeket bocsátott áruba - írja a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Eszerint a vádlott még 2014. november 26. és 2015. július 2. napja közötti időben rendszeres haszonszerzésre törekedve különböző internetes, kereskedelmi célokat szolgáló oldalakon – esetenként álnéven - elektronikai eszközöket kínált eladásra, vagy maga jelentkezett valótlan eladási ajánlattal a sértettek által feladott vételi hirdetésre.

A sértettek a kialkudott vételárat a vádlott által megadott számlaszámra átutalták, a vádlott azonban a felkínált termékekkel egyáltalán nem rendelkezett.

A sértettek felé történő teljesítés már a megállapodás megkötésekor sem állt szándékában és arra reális lehetősége sem volt. A vádlott országszerte összesen 29 vevőt tévesztett meg, akiknek 3.000,-Ft-tól

80.000,-Ft-ig terjedő kárt okozott, mindösszesen csaknem 650.000,-Ft-hoz jutott hozzá.

A sértettek kára egyetlen esetben sem térült meg.

A vádlott korában előzetes letartóztatásban volt, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetést tölt. Az ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Mindenki fogja fel végre: soha nem szabad előre utalni, senkinek. Ha az eladó ezt nem fogadja el, akkor az már felér a gyanúval, hogy egy piti csaló.