Mit tehetünk, ha ittas vezetésen értek minket? (x)

Mit tehetünk, ha ittas vezetésen értek minket? (x)

A közlekedésben résztvevők folyamatosan ki vannak téve kisebb vagy nagyobb veszélyeknek. Ezek pedig úgy értendők, hogy mindenki okozhat is balesetet, illetve bajt másoknak, de lehet az elszenvedője is.

Mindkét esetben előfordulhat, hogy mindössze egy pillanat töredéke alatt hoz valaki egy rossz döntést, ami aztán a problémát okozza.

Természetesen léteznek visszaesők is, akik felelőtlen magatartást tanúsítanak, ezért rendszeresen keverednek kétes ügyekbe. Utólag kibogozni a szálakat nem mindig egyszerű feladat, hiszen ez egy nagyon összetett terület, sok mindent kell figyelembe venni egy-egy eset kivizsgálása során.

Egy jó közlekedési ügyvéd Budapest területén számos ehhez hasonló szituációval szembenézett már, mivel forgalmas fővárosunk kiemelt helyszíne a közlekedési bűncselekményeknek. Ittas vezetés, közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, segítségnyújtás elmulasztása és egyéb más közlekedési ügy során segíti speciális hozzáértésével a hozzá forduló ügyfeleket.

Miben tud segíteni egy közlekedési ügyvéd?

A közlekedési ügyekben leggyakrabban alkalmazott büntetés a vezetői engedély bevonása, a járművezetéstől való eltiltás. Ez egy hónaptól akár 10 évig is terjedhet, és sok esetben már az eljárás elején a hatóság elveszi a jogosítványt.

Közlekedési ügyvéd segítségével minimalizálható a büntetés, mivel a szakterülete a közlekedési jog, ezért részletesen ki tudja dolgozni a védekezést. A lehetőségekhez mérten azt is elérheti, hogy mellőzzék a járművezetéstől való eltiltást.

Az ügyvéd nagy terhet vesz le a válláról annak, akinek nem kell egyedül védekeznie a hatóságok előtt. Érdemes mindenképpen igénybe venni olyan jogi képviselő segítségét, akinek ez a szakterülete.

Mi a helyzet az ittas vezetéssel?

Az ittas vezetéses ügyekben kulcsfontosságú az idő szerepe, minél rövidebb idő telik el a hatósági eljárás megindítása és az ügyvéd megbízása között, annál nagyobb az esély a sikeres végkimenetelre.

Az ittas járművezetés vétsége a leggyakrabban előforduló közlekedési bűncselekmény. Az alkoholos befolyásoltság mértékétől függ, hogy szabálysértésről vagy bűncselekményről beszélünk.

Az ittas vezetés enyhítő körülményei sokat segíthetnek a büntetés csökkentésének elérésében, azonban ezek feltárására célszerű közlekedési ügyvéd szakértelmét igénybe venni. A közlekedési bűncselekmények elbírálása során figyelembe veszik az elkövető korábbi közlekedési magatartását. Enyhítő körülmény lehet például a hosszabb ideig tartó kifogástalan közlekedés.

A megelőzés mindennél fontosabb

Ha már megtörtént a baj, ne gondoljuk azt, hogy úgyis mindegy. Sokaknak egyáltalán nem mindegy, meddig maradnak jogosítvány nélkül, hiszen előfordulhat, hogy a megélhetésükhöz is nélkülözhetetlen. Jól gondoljuk meg, mielőtt volán mögé ülünk, akár csak egy korty alkohol elfogyasztása után is. Ha azonban már beleestünk ebbe a hibába, és rajta is kaptak bennünket, ne gondoljuk, hogy a probléma magától megoldódik. Haladéktalanul keressünk fel egy közlekedési ügyvédet!