Mit érdemel az, aki a fideszes baráti kör tagja, és eltűntet 150 milliárdot? Semmit.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Tarsoly Csaba, a Quaestor korábbi vezérét már ki is engedték az előzetes letartóztatásból, és egy nagyon kellemes otthonban várja a következő időszakot.

Látni kell – állapította meg ezzel kapcsolatban a nemzeti párt országgyűlési képviselője -, hogy az Orbán-kormány barátai nem kerülhetnek börtönbe, nem sújthat le rájuk az igazságszolgáltatás és megúszhatják komolyabb felelősségre vonás nélkül a legdurvább eseteket is.

Volner János figyelmeztetett: a Quaestor-ügyben 150 milliárd forintos fiktív kötvénykibocsátás történt, azonban még ekkora károkozás is kevés ahhoz, hogy a Fidesz haveri köréből bárkit is elítéljenek.

Emlékeztetni szeretnék arra, hogy Tarsoly Csaba kiváló viszonyt ápolt vezető fideszes politikusokkal, és rendszeresen vettek részt különböző rendezvényeken a nyilvánosság előtt – emelte ki a jobbikos honatya.

Volner János felidézte azt is, hogy rengeteg fideszes vezetésű önkormányzat tartotta a pénzét a Quaestornál, de utalt a Jobbik korábbi felhívására is. A nemzeti párt a büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoztatta volna a kormánypárti politikusokat, hogy vajon a csőd előtti időszakban, ők, illetve a családtagjaik, bennfentes információk alapján, vettek-e ki pénzt a Quaestortól. Azonban a választ minduntalan megtagadták – fűzte hozzá.

Ezért felszólítjuk a választ megtagadó fideszeseket, valamint a jegybanki vezetőket is, hogy tegyék meg a fenti nyilatkozatot, tisztázzák magukat, mert a Jobbik 2018-as kormányra kerülése után, mindenkit el fog számoltatni a tettével, azokat is, akik most elszabotálják az igazságszolgáltatást, és azokat is, akik bennfentes információkkal visszaélve pénzt vettek ki a Tarsoly nevével fémjelzett pénzintézetből – fogalmazott Volner.

A Kulcsár-ügyben már 12 éve nincs jogerős ítélet – közölte a hírt azokkal, akik szerint Tarsoly Csaba kiengedése nem jelenti a Quaestor-ügy eltussolását.