Nagy lehetőség előtt áll Orbán Viktor! Mindent megtudhat a titokzatos arab üzlettársáról

A Jobbik együttes bizottsági ülésen hallgatná meg a miniszterelnököt a titokzatos barátjáról.

Mirkóczki Ádám, a nemzeti párt szóvivője keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági, valamint a Külügyi bizottságának mielőbbi együttes összehívását szorgalmazza. A cél az, hogy kiderüljön, milyen nemzetbiztonsági kockázata van Pharaon magyarországi tevékenységének, gazdasági kapcsolatainak.

Ki vagyok én?

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a szaúdi olajmágnást a Forbes magazin 2008-ban a világ tíz legkeresettebb fehérgallérosa közé sorolta. Amerikai pénzintézetek bedöntése miatt sokáig az FBI körözési listáján is szerepelt, továbbá egy 2002-es francia parlamenti jelentés úgy írja körül az üzletembert, mint aki kapcsolatban áll a terrorszervezetek által is használt, havala nevű iszlám pénzügyi hálózattal. Nem mellesleg Pharaonnak adta el a József nádor tér sarki épületét, a volt Postabank-székházat az a cég, amely Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető. A Heti Válasz azt is kiderítette, hogy Pharaon a magyar kormánnyal is kapcsolatban áll: 2015 decemberében jegyezték be azt az élelmiszer-nagykereskedelemre szakosodott Prominence Food Zrt.-t, melyben a Paharon-Gamma Kft. mellé kisebbségi tulajdonosnak a külügyi tárca által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. is beszállt.

Példátlan nemzetbiztonsági kockázat állhat fent egy olyan esetben, ha egy ilyen múlttal rendelkező "üzletember" gazdasági érdekeltségeket szerez Magyarországon, miközben a magyar miniszterelnök közvetlen családjával is üzleti kapcsolatban áll - ismételte meg Mirkóczki pártja álláspontját.

[video:https://www.youtube.com/watch?v=W2ZxJW8fq3U]

A politikus megítélése szerint számos kérdést vet fel, és számos kockázatot rejt magában ennek az embernek a megjelenése, és magyarországi tevékenysége, ezért a Jobbik a Külügyi és a Nemzetbiztonsági bizottság együttes összehívását szorgalmazza (fontos megjegyezni, hogy mindkét tagság hozzáférhet minősített anyagokhoz). A fórumon lehetőség nyílna arra a titkosszolgálatok képviselőinek jelenlétében, hogy Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külügyminiszter, valamint Lázár János hírszerzésért is felelős miniszter megnyugtató és konkrét válaszokat adna a következő kérdésekre:

  1. Az Alkotmányvédelmi Hivatal végzett-e a Pharaon kapcsolati hálójáról bármilyen vizsgálatot, és ha igen, milyen eredményre jutott, és az adatokat kik kapták meg?
  2. Ha nem, akkor miért nem, illetve kezdeményezték-e azóta a vizsgálatokat?
  3. Az Információs Hivatal milyen adatokkal rendelkezik Pharaon személyéről, nemzetközi tevékenységéről?
  4. Ezeket az információkat megkapta-e a miniszterelnök közvetlen környezete, tisztában volt-e azzal Orbán Viktor, hogy a családtagja kivel üzletel, s hogy a kormánya milyen cégekkel van kapcsolatban?

Mirkóczki Ádám elmondta, hogy az is egy válasz, ha mégsem sikerül elérni, hogy a bizottságok együttes ülésén meghallgassák a minisztereket.

Epilógus:

Ezt a jelenetet nem lehet kihagyni!

[video:https://www.youtube.com/watch?v=ruFqW0CryuU]