NB I: A kudarcos szereplés miatt a Mol nem hosszabbítja meg szponzori szerződését a Fehérvár FC-vel

NB I: A kudarcos szereplés miatt a Mol nem hosszabbítja meg szponzori szerződését a Fehérvár FC-vel

Garancsi István klubja a Fradi után a második leggazdagabbnak számít, mégis majdnem kiesett az élvonalból.

A Fehérvár FC, vagy ahogyan még többen ismerik a Videoton, jó ideje az egyik legtöbb forrásból gazdálkodó magyar futballklub. Garancsi István „vállalkozó” révén a milliárdok nemcsak a Mol-tól érkeztek, hanem szinte minden lehetséges állami és NER-es kapcsolatoktól. Ennek eredménye a háromszoros bajnoki cím (2011, 2015, 2018), Magyar Kupa (2019), szuperkupa győzelmek és két alkalommal bejutottak az Európa-liga csoportkörébe is (2012, 2018).

Azonban az elmúlt évek rossz edző és játékos igazolásai miatt egyre rosszabb helyzetbe került a Vidi és a legutóbbi szezonban csak a múlt heti bajnoki zárófordulóban sikerült bebiztosítania az NB I-ben maradását. Ez már vélhetően túl sok volt Hernádi Zsolt Mol-vezérnek amikor úgy döntött nem támogatja tovább Garancsi csapatát.

Úgy tűnik tehát, hogy még Garancsi István közismert jó kapcsolata Orbán Viktorral és a NER köreivel sem mentheti meg a Fehérvár FC-t a bajnoki kudarc mellett, a támogatások radikális visszaesésétől.

Lehet, hogy ez is szükséges lenne a Vidi szurkolók által régóta követelt „megtisztulásnak”.

Címlapkép: A Videoton ultrái az RBD Ultras Garancsi Istvánt teszik felelőssé a klub rossz szereplése miatt. Fotó: Facebook/rbdultras29