Nem csak Kubatov Gábort kereste meg Vizoviczki

Pintér Sándor belügyminiszter akkori politikai főtanácsadójának, Valenta Lászlónak is levelet írt Vizoviczki László.

Júliusban derült ki, hogy a hivatali vesztegetéssel és adócsalással vádolt Vizoviczki László még 2012-ben levélben kereste meg Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját, hogy közbenjárjon az érdekében. A diszkópápa azt akarta elérni, hogy kikerülhessen az előzetes letartóztatásból.

A levél sorsa azért is érdekes, mert Kubatov azt mondta, hogy átadta azt a nyomozóknak, de később kiderült, hogy az ügyészséghez valahogy nem jutott el az irat.

Már akkor felmerült a kérdés, hogy Vizoviczki esetleg más befolyásos személyeket, politikusokat vagy hivatalos személyeket is megkereshetett, hogy segítsenek neki. Az üzletember és Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere közötti kapcsolatról itt olvashat többet is.

Vizoviczki megkeresését Valenta a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak továbbította 2012 szeptemberében a jegyzőkönyv szerint. Vizoviczki a kihallgatásán a levéllel kapcsolatban úgy nyilatkozott: a levelet ő maga diktálta le az ügyvédjének azért, hogy az ő álláspontját is megjelenítve „próbálja azt továbbítani a megfelelő helyre”. „Ez alatt azt értem, hogy minden olyan fórumra juttassa el, amely objektíven képes látni a helyzetem” – tette hozzá Vizoviczki. A megfogalmazás felveti, hogy Kubatovon és Valentán kívül még további személyeket is megkereshetett Vizoviczki - írja a portál.

Vizoviczkinak végül idén augusztusban sikerült elérnie, hogy kikerüljön az előzetes letartóztatásból – helyette házi őrizetet rendelt el vele szemben a Fővárosi Ítélőtábla, 250 milliós, rekord összegű óvadék fejében, más kérdés, honnan volt erre pénze a diszkópápának.