Nem erőszak a disznótor! – üzenték a Fidelitasnak

A Fidesz ifjúsági szervezetében tömegverekedést provokáló és abban tevőlegesen részt vevő tanár, megtanulhatná végre: nem erőszak a disznótor!

A két ellenzéki politikus szerint így a fojtogatással, súlyos sérüléssel járó tömegverekedés fő felelősének egy forintról sem kell lemondania, maradhat vállalkozásfejlesztési tanácsnok, a Pénzügyi és Jogi Bizottság elnöke, a Gazdasági Bizottság tagja, továbbá a Budapesti Corvinus Egyetem tanára és az Újbudai Polgárok Egyesületének elnöke, mely annyira civil szervezet, hogy a XI. kerületi Fidesz-irodában van a székhelye. Kerékgyártó Gábor azt írta, hogy a verekedésre nincs mentsége, aztán mégis mentegetőzésbe kezdett, miszerint túl sokat ivott.

A mai, botrányos döntés hasonló a dunaújvárosi önkormányzat szintén fideszes többségének eljárására, mely közfelháborodást váltott ki, ugyanis február 18-án leszavazták, hogy a gyilkossággal gyanúsított, előzetes letartóztatásban lévő képviselőjüket, Gál Rolandot megfosszák bizottsági tagságaitól és közbiztonsági tanácsnoki posztjától – emlékeztetett Farkas Gergely ás Novák Előd.

A Jobbik szerint sokat elárul a Fidesz gátlástalanságáról, hogy Dunaújvárosban épp közbiztonsági tanácsnok lehetett egy rovott múltú bűnöző, akit elítéltek már rongálásért, garázdaságért és okirat-hamisításért, jelenleg pedig előzetes letartóztatásban van gyilkosság megalapozott gyanújával, míg Újbudán épp ifjúsági tanácsnok lehetett a Fidesz ifjúsági szervezetében tömegverekedést provokáló és abban tevőlegesen részt vevő tanár, aki megtanulhatná végre: nem erőszak a disznótor!