Nem lép fel az MSZP a cigánybűnözéssel fenyegető Roma Tagozata ellen

Néha a stílussal vagy részben a tartalommal nem tudnak egyetérteni, amúgy minden rendben.

Budai kérdésünkre elmondta, hogy nem mindig az MSZP hivatalos álláspontja az, amit a közösségi oldal tartalomszerkesztője, a Roma Tagozat vezetője „magánvéleményként” kiír. Mikor konkrétan rákérdeztünk, hogy mit szól ahhoz a párt, hogy a Roma Tagozat rendszeresen a keleti hordabeli csicskák– kifejezést alkalmazza, vagy éppen cigánybűnözéssel fenyeget, úgy felelt:

„voltak már olyan posztok, megfogalmazások, melyeknek vagy a stílusával vagy részben a tartalmával nem tudtunk hivatalosan egyetérteni.”

Budai Bernadett elmondta, hogy az a poszt, amit ismer, az a romagyilkosság tárgyalásának napján született. Jelen sorok írója bevallotta Budainak, hogy először azt hitte, hogy az ominózus FB-oldal valamiféle trollkodás, de ezt az MSZP szóvivője határozottan cáfolta, hozzátette, arról sem tud, hogy az oldalt meghackelték volna. Budai azt is elárulta, hogy a szóban forgó közösségi felületet személyesen Balogh Artúr és társai szerkesztik.

Úgy néz ki, az MSZP legfelsőbb vezetése továbbra is elviseli, hogy "vadhajtása" vagyis a Roma Tagozata ámokfutást végezzen a legnagyobb közösségi oldalon és nem tiltja el a pártnév vagy az embléma használattól Balogh Artúrt. Mint ahogy arról sem esett szó, hogy Baloghot lemondatnák a tagozatvezetői tisztségről.

Az alfahir.hu elsőként, többször is szemlézte az MSZP Roma Tagozatának posztjait, melyek sorra megjelennek a Jobbik közleménye és feljelentése ellenére is. A Roma Tagozat közösségi oldalán, a mai napon „reagált” arra is, hogy Szilágyi György (Jobbik) „uszítás” – címen feljelentést tett ellenük. A pártszervezet tartalomszerkesztője azt írta, hogy „röhögniük” kell ezen.