„Nem várhat tovább a sajószentpéteri elkerülő megépítése”

A Jobbik szerint a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban szabotálja el a Sajószentpétert elkerülő út megépítését.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője és Dávidné Szőllősi Ágnes, a párt sajószentpéteri önkormányzati képviselője csütörtökön közös sajtótájékoztatón adtak hangot elégedetlenségüknek, amiért a kormány és a településvezetés halogatja a beruházást.

Mint a Jobbik politikusai elmondták, a várost elkerülő út tervei évek óta megvannak, ennek ellenére se a terület fideszes országgyűlési képviselője, se a település szocialista polgármestere nem tesz semmi érdemit a megvalósítás érdekében.

Ennek köszönhető – tették hozzá a jobbikosok –, hogy Sajószentpéter időről időre megbénul: a tavalyi év utolsó napjaiban egy veszélyes anyagot szállító kamion borult fel, az idei év első napjaiban pedig egy meghibásodott teherszállító miatt állt le a forgalom. Eközben a település dobogós helyen van a legrosszabb levegőjű városok listáján.

Egyed Zsolt és Dávidné Szőllősi Ágnes a sajószentpéteri lakosok egészsége és biztonsága érdekében azonnali cselekvésre, az elkerülő út megépítésére szólította fel döntéshozókat.