Komolyan megütheti a bokáját a migránscsempész szélsőbalos politikus

A Süddeutche Zeitung információi szerint Dehm akár börtönbüntetésre is számíthat embercsempészetért, ha az ügyészség sikerrel jár, és a Bundestag felfüggeszti a mentelmi jogát.

Németországban akár tíz évet is lehet hűsölni embercsempészetért, ám a legtöbb esetben, a liberális igazságszolgáltatásnak hála, az elkövetők megússzák felfüggesztett börtönbüntetéssel.

[fb_pages_codes:immigration]

A Baloldal (Die Linke) politikusa nem igazán bízhat abban, hogy mentelmi joga mögé bújhat, mivel miután az eset médianyilvánosságot kapott, még hencegett is tettével, abszolút nem mutatott megbánást és meg volt róla győződve, hogy törvényszegésével helyes dolgot cselekedett.

Dehm váltig állítja, hogy ügyvédje minden vád alól tisztázni fogja, a kijelentés valódi pikantériája azonban az, hogy az említett jogász Peter Gauweiler, az Angela Merkel vezette, papíron konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa.

Fiatalkorú migránst csempészett egy német politikus

Diether Dehm-et azzal vádolják, hogy autójában egy fiatalkorú afrikait csempészett Olaszországból Németországba.Az esetről pártja több politikusa is tudott, ám azt nem jelentették a hatóságoknak, attól félve, hogy a párttársuk által hazafuvarozott illegális bevándorlót kitoloncolják.A beszámolók szerint Olaszországban Dehm a Lago Maggiore melletti nyaralójában rejtegette a migránst, majd átszállította a svájci határon, ahonnan Németországba indultak tovább.[fb_pages_codes:immigration]