Fényes nappal, a nyílt utcán gyújtottak föl egy nőt Németországban

Szerda délelőtt 11 órakor a Kronshagen-i kórház környékén sétálók egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi minden előzmény nélkül, benzinnel nyakon önt egy nőt, majd felgyújtja annak ruháját, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung nyomán az Unzensuriert.at.

Szemtanúk szerint az asszony pillanatokon belül lángba borult, majd vérfagyasztó sikoltások közepette átfutott az út túloldalára, ahol a segítségére siető kórházi dolgozók először pokrócokkal próbálták eloltani, ám ez végül csak egy tűzoltókészülékkel sikerült.

"Egy örökkévalóságnak tűnt, mire kialudtak a lángok"

- nyilatkozta az egyik szemtanú a FAZ-nak.

A 38 éves, szintén Afrikából bevándorolt nő a támadás következtében olyan súlyosan összeégett, hogy a kiérkező egészségügyi dolgozók először nem tudták megállapítani, hogy férfi, vagy nő-e az áldozat. Miközben a mentőbe rakták, elfúló hangon egyre ezt kérdezgette:

"A gyerekeim, a gyerekeim, mi lesz a gyerekeimmel?"

Bár az áldozatot szinte azonnal egy speciális klinikára szállították, a nő nem sokkal később belehalt életveszélyes sérüléseibe.

A járókelők szinte azonnal értesítették a rendőrséget, akik rövid úton el is fogták a helyszínről elmenekülő tettest:

a nő férjét, akivel évek óta külön élnek.

Így valószínű, hogy családi viszály áll az egyelőre tisztázatlan ügy hátterében.

Az Unzensuriert.at szerint a német rendőrség ismét megpróbálta elhallgatni az őrizetbe vett elkövető származását, annak ellenére, hogy több mainstream sajtótermék is nyilvánosságra hozta a férfi afrikai származását.