Nemtörődömség migránsügyben - gyávaság Quaestor-kérdésben

A Jobbik közleményben reagált Tuzson Bence sajtótájékoztatójára.

A Jobbik közleményben reagált Tuzson Bence sajtótájékoztatójára, az ellenzéki párt szerint indokolatlan a fideszes sikerpropaganda migránsügyben, hiszen a Jobbik évekkel ezelőtti jó szándékú figyelmeztetéseinek félvállról vétele miatt már eddig is illegális határátlépők tízezrei okoznak gondot az országnak és a tisztességes lakosoknak.

“Ha a Fidesz megszívlelte volna jobbító indítványainkat, ma már hivatásos határőrök ezrei óvnák az ország határait. A Fidesz nemtörődömsége vezetett a migránsok múlt hétfői debreceni randalírozásához, hiszen a migránsokat befogadó állomásokat a Jobbik és a helyben élők évek óta tartó követelése ellenére a mai napig nem nyilvánították zárttá. Ezt a felelősséget a Fidesz nem tudja lerázni magáról.”

- állítja az ellenzék legnagyobb pártja közleményében, amely szerint hasonlóan nagy a felelőssége a Fidesznek Quaestor-ügyben, hiszen a Jobbik 2010-es, szigorúbb és sűrűbb felügyeleti ellenőrzést javasló indítványait az MSZP-vel karöltve söpörték le.

“A Fidesz tehát a baloldallal Quaestor-koalíciót alkotva védte a csaló brókereket.” - jelentette ki a jobbikos kiadvány, majd hozzátette: a Fidesz és a KDNP képviselői gyáván lapítva a mai napig nem tisztázták magukat az alól a gyanú alól sem, hogy vajon bennfentes információk alapján az utolsó napokban kimenekítették-e saját pénzüket a Quaestorból, miközben a keményen dolgozó kisemberek megtakarításait veszni engedték.

Tuzson Bence szerint minél előbb ki kéne hirdetni az illegális bevándorlás elleni fellépés érdekében elfogadott törvénymódosítást. A fideszes politikus szerint a határzár az egyik legjobb megoldás az illegális határátlépés meggátolására. A Quaestor-kötvényesek hamarosan kezdődő kárrendezésével összefüggésben a Fidesz-frakció szóvivője arra hívta fel a figyelmet, hogy korábban nem volt ilyen kártalanítási folyamat Magyarországon.