Öt hónap alatt ötmilliót termelt a hazánkba menekült Gruevszki magyar cége

Öt hónap alatt ötmilliót termelt a hazánkba menekült Gruevszki magyar cége

Az adófizetési kötelezettség elszámolása után végeredményben 3,8 millió forint tiszta nyereséget mutatott ki Nikola Gruevszki magyar cége, ami kimagasló, 76 százalékos árbevételarányos nyereséget jelent. Ezt azonban nem fizette ki osztalékként, benthagyta a cégben - írja az mfor.hu.

A Magyarországon menekültstátusszal rendelkező, hét év börtönre ítélt volt északmacedón miniszterelnök mindezt 5 hónap leforgása alatt érte el. Az I.C.I.C. Kft.-t egy péceli házba a cégbíróság 2021. július 14-én jegyezte be a minimálisan kötelező 3 millió forintos törzstőkével, aminek tulajdonosa és ügyvezetője is Gruevszki lett. A cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, de tevékenységi körébe tartoznak a porcelán-, üvegáru-, tisztítószer-nagykereskedelem is.

A cég beszámolója szerint a céghez 5 millió forint folyt be, aminek a tevékenység vagy a forrás szerinti részletezését nem tartalmazza a kiegészítő melléklet. Ezzel szemben költségként mindössze 774 ezer forintot számolt el anyagjellegű ráfordítás címén, amiről szintén nem derül ki, hogy milyen kiadásról van szó pontosan.