Nincsen fideszes offshore-botrány, mert Kovács Béla!!!

Völner Pál államtitkár mindenkit megnyugtatott, hogy fideszes offshore-botrány nincs, mert különben is Kovács Béla!

A párt alelenöke napirend előtti felszólalásában a „nagykoalíciós brókerbotrányra„ emlékeztetett, amelyben az MSZP és a Fidesz is érintett volt. A politikus rámutatott: Tarsoly Csaba nem csak a jelenlegi kormánykörökkel ápol jó kapcsolatokat, de 2010 előtt is 17 milliárdos kedvezményes állami hitelt kapott. Most pedig az ellene folyó büntetőeljárás lefolytatása akadt meg a bíróság és az ügyészség közti különös huzavona miatt.

A Fidesznek sem oka, sem joga nincs, hogy levehesse magáról ennek ódiumát. A bíróságok élén Handó Tünde áll, aki egy fideszes EP-képviselő felesége, Polt Péterről pedig közismert, hogy a kezdet kezdetétől kötődik a kormánypárthoz.

"Ezeket az embereket a Fidesz tette oda, tehát a Fidesz is felelős azért, ha nem látják el feladatukat"

– szögezte le Volner, ismét felszólítva a Fideszt, hogy követve a Jobbik példáját, nyilatkozzanak, hogy nem menekítettek ki pénzeket a Quaestorból.

A politikus emlékeztetett: a kiszivárgott Panama-papírok tanúsága szerint Horváth Zsolt volt, és Kerényi János jelenlegi kormánypárti képviselő, illetve több családtagja is offshore cégekben bír tulajdonrésszel. A Jobbik képviselői nyilatkoztak már arról, hogy sem ők, sem családtagjaik nem érintettek offshore cégekben.



Völner Pál válaszában elmondta azt, amit minden hasonló ügyben számtalanszor hallhattunk már: a bíróságokra és az ügyészségre „semmilyen befolyása nincs” a kormánynak. Szerinte Volnernek a legfőbb ügyészt kellene interpellálnia az ügyben, és nem a kormányt.

Az offshore botrányban levő fideszes érintettségre reagálva részletes válaszában hangsúlyozta:

különbenis Kovács Béla!!!!