NOBEL BÉKE-DÍJAT ORBÁNNAK, PUTYINNAK!

Az Egyesület közleményét változtatás nélkül hozzuk le, minden szava, minden mondata egy kincs, ritka az ennyire tökéletesen kiegyensúlyozott politikai örömszerzés (zenei aláfestésnek nyugodtan képzeljenek el egy 50-es évekbeli filmhíradó alatt szóló menetindulót):
 
HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: NOBEL BÉKE-DÍJAT ORBÁNNAK, PUTYINNAK!
 
A civil szervezet postázta az MTA elnökének, Lovász Lászlónak írt levelét, melyben kérte a tudós társaság elnökét, hogy javasolja megosztva Nobel Béke-díjra Orbán Viktort, illetve Vlagyimir Putyint. 
 
A világ legolvasottabb magazinjai (köztük az amerikai kiadású Politico) és az európai közvélekedés szerint fel kell figyelni a magyar miniszterelnökre, aki a béke ügyére a legnagyobb hatást gyakorolja. Orbán a migráns-válság bölcs, megfontolt kezelésével elhárította a közvetlen háborús veszélyt: ezzel a legtöbbet tette a kontinens békéje, biztonsága, az európai értékek védelme érdekében.  
 
Putyin a világ egyik vezető országának vezetőjeként minden erőfeszítésével arra törekedett, hogy fenntartsa a békét és nyugalmat Európában, de tevékenyen hozzájárult a bolygón kirobbant bármely konfliktus békés rendezéséhez - olvasható többek között a Time és a Forbes amerikai magazinok oldalain. 
 
A két nagyformátumú politikust szerte Európában javasolják a rangos kitüntetésre, támogatóik tábora szakadatlanul növekszik, tevékenységüket példaértékűnek tartják. A Honfoglalás 2000 Egyesület szerint méltóak a Nobel Béke-díjra.    
 
Honfoglalás 2000 Egyesület - Szilvásy György
 
    Kiadó: Honfoglalás 2000 Egyesület 
 
Az Egyesület már februárban kényeztette az orosz elnököt a Nobel-békedíj ötletével (szinte látjuk, ahogy a Kremlben felhúzzák a díszlobogót, Putyin elnök úr pedig mosolyra nyitja elnöki száját):
„A civil szervezet tagjai az orosz követség előtt békés tüntetésen üdvözölték a közeli napokban hazánkba érkező Putyin elnököt. A szónokok, Szilvásy György és Jáky Mikós szerint az, hogy Európa két legerősebb gazdasági hatalmának befolyásos vezetői – A. Merkel és az orosz elnök – Magyarországra látogatnak, hazánk felértékelését jelenti, mely Orbán miniszterelnök és kormánya hatalmas, újabb – választási nyelvre lefordítva – kétharmados sikerének tekinthető. A civil szervezet kéri: az elnök erősítse meg a korábban megkötött szerződéseket (Paks II, gázszállítási szerződés stb.), továbbá jelentse be, hogy hazánkat mentesíti a gazdasági embargó alól. A szónokok kitértek az orosz elnök személyes érdemeire, melyeket hazája, népe felemelkedése, a nemzettudat erősítése érdekében folytat, s küzdelmét korunk legpusztítóbb eszmerendszere a liberalizmus ellen. Az ukrajnai tűzszüneti megállapodás létrejöttében Putyin elnöknek jelentős szerepe van, mely a Kárpát-aljai magyarság számára is megnyugvás jelent. Putyin elnök a legtöbbet tett az európai és a világbéke megszilárdítás érdekében, ezért az egyesület kéri a M. T. Akadémiát: javasolja, hogy Putyin elnöknek ítéljék 2015-ben a Nobel-békedíjat.”
De tüntettek már Pokorni Zoltán ellen, és a Munkáspárttal együtt, megalakították a Vlagyimir Putyin Baráti kört (ezt nem is egyedül: a Nemzeti Szociáldemokratákkal együtt), Rágógumisok, menjetek haza! - jelzővel szólították fel az USA-t, hagyja abba Európa gyarmatosítását, de mind közül a legszebb az, amikor egy kormányzati félcivil szervezet felszólít egy másik kormányzati félcivil szervezetet, hogy ne tétlenkedjen és álljon ki a kormány mellett:
A Honfoglalás 2000 Egyesület a napokban levélben szólította fel Csizmadia Lászlót, a Civil Összefogás Fórum egyik vezetőjét, hogy ne tétlenkedjenek, minden rendelkezésre álló eszközzel álljanak ki (nem nevezzük meg a lehetőségeket!) választott vezetőink védelmében.
A Fidesz és a kormány legelszántabb híveiből álló szervezet amúgy a legszórakoztatóbb tartalmat kínálja a hazai közbeszédben, sajnos kevesebb sajtómegjelenést kapnak, mint illene. Ezen viszont ideje változtatni, hiszen ki tudna más kiadni ilyen kerek közleményeket, mint ők. Isten tartsa meg őket jó egészségben, hogy hosszú ideig csodálhassuk az Egyesület munkáját.

Természetesen Orbán miniszterelnök úrnak és Putyin elnök úrnak is jóegészséget kívánunk!