NVI: A Jobbik-Konzervatívok hivatalosan indul a június 9-i európai parlamenti választáson

NVI: A Jobbik-Konzervatívok hivatalosan indul a június 9-i európai parlamenti választáson

A Nemzeti Választási iroda összeszámolta a konzervatív párt által leadott ajánlásokat és elfogadta az indulásukat. Róna Péter közgazdászprofesszor vezeti a listát.

„Róna Péter június 9-én a választókkal együtt lemoshatja a gyalázatot” – írta a párt az EP-indulásról szóló sajtóközleményében.

Már biztos, hogy június 9-én a Jobbik-Konzervatívok EP-listájára is szavazhatunk.

A Nemzeti Választási Iroda ellenőrzése után hivatalossá vált, hogy a Jobbik-Konzervatívok összegyűjtötte az EP-választáson való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

A párt szerint sikerül bebizonyította, hogy Magyarországon jelentős társadalmi igény mutatkozik a hitelességre, a józanságra, a felkészültségre.

Róna Péter nem párttag, nem politikai pozícióra, hanem feladatra jelentkezett – írták. A listavezető célja, hogy bent tartsa hazánkat az Európai Unióban, elérje, hogy a magyar önkormányzatok közvetlenül jussanak hozzá az uniós forrásokhoz, illetve hogy európai színvonalra juttassa a magyar béreket.

Azt szeretnék, hogy e béreket honfitársaink ne Nyugaton, hanem a hazájukban keressék meg.

Róna Péter az aláírásgyűjtés időszakában az utcán és a fórumokon folytatott párbeszédet a választópolgárokkal. Most kijelentette, hogy a továbbiakban is maximálisan nyitott a fontos ügyek megbeszélésére.

A párt aktivistáinak megköszönte a rengeteg munkát, a magyar az ajánlásokat adó választópolgároknak pedig a bizalmat.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)