Nyemcov-gyilkosság: Őrizetbe vettek két gyanúsítottat!

Az elfogottak kilétéről egyelőre nem közöltek részleteket. Putyint már értesítették.

A letartóztatottak neve Anzor Gubasov és Zaúr Dadajev. További részleteket egyelőre nem közöltek róluk, a sajtó is egyelőre csak annyit feltételez, hogy a kaukázusi térségből származnak. Bortnyikov azt mondta, hogy "az üggyel kapcsolatos operatív és nyomozati tevékenység folytatódik". A Roszija 24 hírtelevízió szerint az FSZB már Vlagyimir Putyin elnököt is értesítette a lépésről.

Csütörtökön az RBK Daily című orosz napilap azt írta: a Nyemcov-gyilkosság ügyében nyomozóknak már vannak gyanúsítottjaik. Az üzleti újság beszámolója szerint Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a belügyminisztérium szerdai állománygyűlését megelőzően a gyilkosság óta először jelentette ki, hogy a nyomozásban résztvevőknek konkrét gyanúsítottjai vannak. A titkosszolgálatok vezetője újságírók kérdésére már csak annyit közölt, hogy "azok (gyanúsítottak) mindig vannak", akiket csak az egyik lehetséges elkövetőként tartanak számon.

Az RBK Dalily titkosszolgálati forrásai szerint a rendőrök megtalálták azt a ZAZ Chanse típusú, szürke színű orosz gépkocsit, amelyen a feltételezések szerint az elkövető elmenekült a gyilkosság helyszínéről, a Kreml lábánál húzódó Bolsoj Zamoszkvorecki-hídról.

Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikust a múlt szombatra virradó éjjel ölték meg több lövéssel, amikor a hídon a lakása felé sétált ukrán hölgykísérőjével. Anna Duricka nem sérült meg.

A gyilkosság felderítésével a titkosszolgálatok, a Szövetségi Nyomozó Bizottság (SZKB) és a belügyminisztérium munkatársaiból álló, több mint 100 fős operatív csoport foglalkozik.