Oda jutottunk, hogy Vona Gábornak kell megvédeni a liberalizmust

A pártelnök listájára felkerült György Péter, aki az ELTE-n rasszizmus és populizmus ellenes kurzust, Jobbik-ellenes szemináriumot – akar kötelezővé tenni.

György Péter korábban is jelezte a Jobbikkal kapcsolatos rossz érzéseit, de Vona szavai szerint azt hivatásához méltatlan közhelyekkel tudta csak alátámasztani, meglátásai az átlagosnál is laposabbak. Vona szerint ezért elképzelhető, hogy a megálmodott Jobbik-ellenes egyetemi kurzus nem is a diákoknak szól elsősorban, hanem György Péternek.

„Segítségül hívni egy kurzust, több előadót, egy egész egyetemet, hátha megfejtheti azt, miért retteg ő ennyire, miközben a Jobbik magasan a legnépszerűbb politikai alakulat az egyetemisták körében.”

- fogalmazott Vona, az ELTE BTK egykori hallgatója. A pártelnök, aki három évig pszichológiát is hallgatott, egy olyan magabiztos sofőrhöz hasonlítja György Pétert, akivel mindenki szembe megy az autópályán.

A történelem szakon lediplomázott ellenzéki politikus szerint a kérdéses kurzus a nevetség tárgya lenne, az történne meg újra, ahogy az előző rendszerben kezelték a marxizmus és leninizmus alapjait. Vona szerint liberálissá az tesz, hogy elfogadjuk más vélemények létezését és legitimitását, valamint annak megválasztásának a szabadságát.

„Hát oda jutottunk, hogy nekem kell megvédenem a liberalizmust György Pétertől…?”

- tette fel a kérdést a jobboldali párt első embere.