Októbertől hivatalosan is állampárt lesz a Fidesz

A Fidesz kommunikációját hivatalosan is Rogán új minisztériuma, vagyis az állam látja majd el. 

Az elsősorban az általános politikai koordinációért felelős, legkésőbb október második felében megalakuló Miniszterelnöki Kabinetirodának várhatóan három államtitkára lesz: egy közigazgatási, egy parlamenti - ezt a posztot minden bizonnyal Dömötör Csaba jelenleg kormányzati kommunikációért felelős helyettes államtitkár kapja -, valamint egy kommunikációs államtitkára, amelyre felmerült Giró-Szász András neve, aki jelenleg is betölti ezt a tisztséget a Miniszterelnökségen. 
 
Utóbbival, a kommunikációval kapcsolatban elhangzott, hogy 
a kormány, a Fidesz és a kormánypárti frakció sajtóját integráltan kezeli majd a kabinetiroda. 
Vagyis a kormánypárt propagandáját és médiakapcsolatainak ápolását egy minisztérium, vagyis egy állami szerv fogja ellátni. A Fidesz, mint minden, a választásokon 1%-nál jobb eredményt elért párt, állami támogatást kap. Ebből (illetve magánadományokból a pártkasszába befolyt összegekből) kell finanszíroznia országos szervezetét, fizetnie alkalmazottait, és kommunikációs, illetve kampányköltségeit. Ez a dotáció nem is kevés pénz: több, mint másfél milliárd forint évente. A jövőben azonban ebből az összegből sajtó-és kommunikációs kiadásokra nem kell majd költeniük. Azokat ugyanis helyettük majd az új minisztérium látja el. 
 
Rogán Antal az új kormányzati pozíciójával való összeférhetetlenségre hivatkozva mondott le a Fidesz frakció vezetéséről. Fölösleges lépés volt. Októbertől ugyanis 
a Fidesz hivatalosan is állampárttá válik,
feladva az állam és a pártok elválasztásának 25 éve döcögősen működő, de legalább papíron létező elvét.