Az olasz állam "hajóztatja" a migránsokat

Matteo Salvini, az Északi Liga olasz ellenzéki párt elnöke "Európa legnagyobb hentes-központjának" nevezte az ötezer lakosú szicíliai kisvárosban működő tábort.

Matteo Salvini "Európa legnagyobb hentes-központjának" nevezte az ötezer lakosú szicíliai kisvárosban működő tábort (C.A.R.A), ahol mintegy négyezer ember tartózkodik. 2011 óta itt helyezik el az Olaszországban menedéket kérőket. 
     
A táborban újságíróknak nyilatkozva a jobboldali Északi Liga vezetője kijelentette, Olaszországban állami hajóztatás folyik, az embercsempészek az észak-afrikai partokon már csak félig felfújt gumicsónakokat tömnek tele emberekkel, úgyis tudják, hogy elég egy telefon, és az olasz állam vagy a nem kormányzati szervezetek (NGO) közül "valaki úgyis a segítségükre siet". 
    
Bíróság elé azonban nem az NGO-kat kell állítani, hanem a tömeges migrációban "cinkos" Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét és Paolo Gentiloni olasz kormányfőt. "A római kormány a felelős a migráns invázióért Olaszországban" - mondta az Északi Liga vezetője. 
    
Hangsúlyozta, a szicíliai tábor bizonyítja, hogy a migránsok elszállásolása, ellátása nem más mint több tízmillió eurós üzlet az kormánynak.
    
Év eleje óta több mint 36 ezren érkeztek Olaszországba, ami ötven százalékkal több mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Hetven százalékukat az NGO-k hajói hozták Olaszországba. Az NGO-k ezt a migráció növekedésével magyarázzák.