#OpIsrael: az Anonymous videoüzenete elektronikus holokausztban törli el Izraelt

Az Anonymous megüzente, hogy „elektronikus holokauszttal” törli el Izraelt a kibertérből. 

Palesztina az Anonymous közös ügye

A háborút ugyan az „Anonymous Arab” – elnevezésű csoport hirdette meg videoüzenetben, de attól az „Anonymous – franchise” legnagyobbjai (pl. AnonGhost, AnonSec, Meca and Anonymous Arab) nem elhatárolódtak, éppen ellenkezőleg, csatlakoztak. Az úgynevezett „hektivisták” – hekker aktivisták – az elmúlt három év alatt számos alkalommal vették célba az izraeli kormányzat és a katonaság oldalait.

Gáza és Netanjáhú miatt sokallt be a csoport

Az Anonymous emlékeztet a tavalyi, gázai bombázásokra, mészárlásokra emberrablásokra. Kijelentette a hekkersereg azt is, hogy a külföldi országokkal ellentétben nem tűri csendben ezt, Izrael megfizet az emberiség elleni

"förtelmes bűnökért.”

Az Anonymous palesztin ifjakat a szabadság, az ellenállás és a remény szimbólumainak nevezi, azt üzente nekik, hogy ne adják fel soha. A csoportnak bizonyára az sem tetszik, hogy Izrael nemrég újraválasztotta a szélsőjobboldali Benjámín Netanjáhú miniszterelnököt.

Készül az izraeli kiberhadsereg is

Benjámín T. Dekker, a tel-avivi központú Levantei Csoport vezető hírszerzési elemzője közölte:

„Ahogy az évek teltek, láttuk, hogy az egyre ügyesebb hekkertechnikáik ellenére egyre kevésbé tudják megsebezni az izraeli kiberinfrastruktúrát, nagyrészt az áttörő izraeli kiberhadviselési taktikának köszönhetően.”

Az Anonymous szerint a 2013-as #Op_Israel hadművelet, amely százezer oldalt, negyvenezer Facebook-profilt, ötezer Twitter-profilt és harmincezer izraeli bankhozzáférést célzott meg, hárommilliárd dollár veszteséget okozott Izraelnek. Az MNO az izraeli Háárec alapján hozzátette: a kormányzat ragaszkodott ahhoz a változathoz, hogy nem történt komolyabb zavar, habár a támadás blokkolt oldalakat, és nyilvánossá tette illetékesek személyes adatait és elérhetőségeit. Más támadások a Moszad, a védelmi erők, a Jeruzsálemi Bank és a külügyminisztérium oldalait tették elérhetetlenné.