Orbán és Balog is beszólt G. Fodornak

G. Fodor a múlt heti Magyar Narancsban „politikai terméknek” minősítette a polgári Magyarországot.

„A jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a 'polgári Magyarország' hívószót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt. Ők még ma is azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés” – nyilatkozta a Magyar Narancsnak a Századvég stratégája.

G. Fodor selyemzsinórt kapott?

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényeként meghirdetett Orbán-évértékelőn „okoskodó politikai elemzőnek” nevezte G. Fodort a nyitóbeszédében Balog Zoltán. A miniszter azt mondta: reméli, hogy „a polgár szó a miniszterelnök számára sem csak politikai termék, hanem jelentéssel teli kifejezés”.

Orbán rögtön beszéde elején reagált Balog szavaira, szintén G. Fodorra utalva: „az elnök úr okoskodó elemzőket említ, akik politikai termékként tekintik a polgári értékeket”. Ezzel kapcsolatban azt mondta, több önbizalmat kér a református lelkészektől, zászlójuk magasan lobog, „mindenki láthatja, hogy annak vezércsillaga a polgári Magyarország”. Orbán egyébként újra rápörgött a polgár és polgári szavakra, mert már rögtön beszéde elején több tucatszor elhangzott.