Orbán a BBC-nek: "a háború befejezéséért elsősorban az oroszok tehetnek"

Orbán a BBC-nek: "a háború befejezéséért elsősorban az oroszok tehetnek"

Orbán Viktor magyar miniszterelnök megismételte, hogy országa szívesen fogadná helyszínéül az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalásokat.

Orbán a BBC-nek a magyar-ukrán határon nyilatkozva azt mondta, hogy a háború befejezéséért elsősorban az oroszok tehetnek.

Orbán korábban is szoros kapcsolatokat ápolt Putyin elnökkel, az elmúlt 12 évben 11 találkozót tartott, a legutóbbi egy hónapja volt Moszkvában - írta a BBC. Csütörtök reggel, amikor a magyar-ukrán határon fekvő Beregsurányban egy menekültbefogadó központban járt, megkérdezte tőle a BBC, hogy mit üzen Zelenszkij ukrán és Putyin orosz elnöknek.

"Nincs üzenetem senkinek. Csak azoknak a menekülteknek van üzenetem, akik itt vannak" - válaszolta Orbán.

"Magyarország jó barátja Ukrajnának és az ukrán embereknek, ha itt segítségre van szükségük, számíthatnak ránk. Nem hiszem, hogy a vezetőknek szükségük van üzenetre és tanácsra az oldalamon."

A magyar kormány Budapestet ajánlotta fel az Oroszország és Ukrajna közötti jövőbeni béketárgyalások helyszínéül, alternatívaként a fehérorosz fővárosban, Minszkben már lezajlott viszonylag alacsony szintű tárgyalások helyett.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}
 

Legalább négy robbanás sújtotta Kijevet, újra tárgyalnak ma az oroszok és az ukránok (percről percre)

Február 24-én Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez...