Egy zsidó üzletemberhez kerülhet az Origó?

A Brit Media Befektetési Kft. ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa jelenleg a Bét Sálom zsinagógának a kántoraként önkénteskedik.

A lap úgy tudja, hogy a Magyar Telekom által kiírt értékesítési eljárásában a cég bekerült az utolsó körös ajánlattételi körbe.

Tekintettel arra, hogy egy frissen alapított társaságról van szó, ez azt jelenti, hogy a mögötte álló tulajdonosok, vagy azok, akik a háttérből finanszírozzák, nagyon erős ajánlatot tettek – írja a Népszabadság. A lap információit egyelőre sem a cég, sem a Telekom nem kommentálta.

Az Origo néhány napja írt arról, hogy a belga székhelyű Brit Europe Foundation többségi, valamint Megyeri András Jonatán kisebbségi tulajdonában álló cég 40 millió forintos tőkeemeléssel szállt be a Klubrádió Zrt.-be.

Megyeri András Jonatán, a Brit Media ügyvezetője nem ismeretlen a hazai médiában, 2012-ig a TV2 üzletfejlesztési igazgatójaként dolgozott, előtte pedig a Viasat kereskedelmi igazgatója volt.

Jelenleg a magyar zsidó közösség dél-budai központjának, a Bét Sálom zsinagógának a kántoraként önkénteskedik, és állítólag a Köves Slomó rabbi vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel is jó viszonya van.

Az Origóról évek óta pletykálják a piacon, hogy eredményei miatt a Magyar Telekom Nyrt. inkább megválna tőle. Az eladás azt követően fordult élesbe, hogy tavaly nyár elején meglehetősen furcsa körülmények között kirúgták a portál főszerkesztőjét, Sáling Gergőt, nem sokkal azt követően, hogy a lap leleplező cikksorozatot közölt Lázár János utazásairól – idézi fel a Népszabadság.

Piaci hírek szerint a Telekom „minden megoldásra” nyitott, de azt szeretnék, ha az Origo és a hozzá tartozó teljes médiabirodalom (a Life. hu, a Videa.hu, a Freemail, a LifeNetwork és az OzoneNetwork is) új tulajdonoshoz kerülne. Úgy tudni, a miniszterelnök tanácsadójához, Habony Árpádhoz is köthető Modern Media Group Zrt. mellett Simicska Lajos médiabirodalma és az Index.hu-t is kiadó, Közép-európai Média és Kiadó Zrt. (CEMP) is komoly érdeklődő, de pénzügyi befektetők szerint a Brit Mediának is jó esélye lehet.