Csak a választások után kell bíróság elé állnia az ORÖ vesztegetési ügybe keveredett elnökének

Csak a választások után kell bíróság elé állnia az ORÖ vesztegetési ügybe keveredett elnökének

Milyen meglepő...

Vesztegetési ügye miatt lett volna előkészítő tárgyalása a Nyíregyházi Törvényszéken Balogh Jánosnak, az Országos Roma Önkormányzat elnökének. A Magyar Hang szerint viszont védőügyvédje kérelmezte, hogy csak október 13., vagyis az önkormányzati és nemzetiségi választások után tartsák meg a tárgyalást, mert

védence fertőző beteg.

A bíróság helyt adott a kérésnek, így

csak október 16-ára írták ki a tárgyalást.

Balogh egyébként önkormányzati képviselőként indul Ibrányban, a lap forrásai ráadásul látták a "fertőző beteget" a tárgyalás napján bemenni a városházára.

Az ORÖ elnökére egy 2018-as vesztegetési ügy miatt vár bírósági eljárás: Balogh János fiktív kampányrendezvényekért fizetett volna egy vállalkozónak az ORÖ pénzéből, aki 600 ezer forintot tarthatott volna meg a visszaosztás után.

A végül meg nem valósult üzletről maga Balogh beszélt egy hangfelvételen.

Vádat emeltek az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen

A 24.hu írja, hogy júliusban hivatalosan is vádat emeltek Balogh János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke ellen vesztegetés miatt. A férfi 2018-ban egy hangfelvétel miatt bukott le, amin arról tárgyal egy rendezvényszervező cég vezetőjével, hogy két fiktív kampányrendezvényt le kéne papírozni úgy, mintha azok tényleg megtörténtek volna.