Őrült egy hónap volt, háborúval és maszkos szörnyekkel

Tegnap segítettünk felidézni a januári eseményeket, és mielőtt holnap a tavasz első hónapjára térnénk rá, februárba kalauzoljuk el Önöket.

Nem sok telt el a Charlie Hebdo elleni támadás óta, mégis vigyázó szemünket nem Párizsra, hanem annál sokkal keletebbre, az orosz-ukrán konfliktus helyszíneire vetettük. Nem csupán annak geopolitikai következményei miatt, hanem azért is, mert még ukrán források szerint is Kárpátaljáról kétszer annyi fiatalt hívtak be, mint az ország többi megyéjéből. Meg is lett a szomorú "eredménye", több olyan magyar fiúról érkeztek híreink, aki Donbaszban vesztette életét. Egy olyan háborúban, amelyhez semmi közünk, és amelyben még az ellenfél is azt mondja, hogy hazaengedi a magyarokat, nem akar harcolni ellenünk.
 
A keleten zajló harcok emberi oldalát mutatta be a hatalmas nézettségnek örvendő videó, amellyel - a "nagyonfüggetlen" hírportálokkal szemben - nem csak az ukránok, hanem az oroszok panaszait is bemutattuk. Ha látni akarod a háború igazi arcát, ezt a videót nézd meg - ez volt a címe a cikkünknek, és ezt a mai napig is tartjuk, mert egy háborúban nemcsak a puskák, de az emberek hangját is hallani kell. Ezért is voltunk ott a Kárpátaljáért rendezett budapesti tüntetésen is. 
 
Mielőtt még megszületett volna a minszki 13 pont, olvasóink nagyon kedvelték Vona Gábor nyílt levelét is, amelyet Ukrajna népeinek címzett, és amelyben a Jobbik elnöke leszögezte, hogy "senkinek sem jó egy olyan kormány, amely az USA által pénzelt és véres áldozatokat követelő puccsal került hatalomra és kizárólag kenyéradó gazdáik parancsait követi". 
 
Mielőtt még teljesen rossz szájízzel gondolnánk azonban vissza a februárra, idézzük fel, hogy milyen jót nevettünk az RTL Klub trianoni revízióján, amely során Románia területét egyhatodára csökkentették, Szlovákiát pedig leradírozták a térképről, vagy hogy milyen mutyik zajlottak ismét az Országos Roma Önkormányzatnál. Ha pedig már itt tartunk, nagyot ment a polgármestert leütéssel fenyegető bedrogozott átányi cigány fiatalokról készült videó is, amit közzétettünk (azóta már 750 ezren látták). 
 
Érdekes volt az az oknyomozásunk is, amellyel élen jártunk a hazai sajtóban, miszerint egy ügyintézőtől a cég teljes adótartozását, egymilliárd forintot próbált behajtani a NAV, csekken. De írnunk kellett egy pornósztárról is, aki a "fél országot felrúgná", és akinek ezen mondata elég sok olvasónkat felháborította. És legalább ennyire verte ki a biztosítékot az is, hogy dokumentumok kerültek elő Orbán Viktor apósának III/III-as múltjáról, bár erről a miniszterelnök nem szívesen nyilatkozott. 
 
Végezetül még idézzük fel a Jobbik néppártosodásáról szóló konstruktív diskurzus kezdetét, amely sokakat cikkírásra és gondolkodásra késztetett, és tekintsük meg a busójárás képeit, hiszen már csak alig két hónap van a következőig, és lélekben jobb felkészülni arra a többnapos őrületre, ami Mohácson vár minket. Aki még nem volt, Valentin-nap ide vagy oda, ne hagyja majd ki!