Ötvenezer palesztin gyermeket készítenek fel az Izrael elleni harcra

Iszmail Radvan Gázában tartott sajtótájékoztatója során elmondta: a Hamász által fenntartott és szervezett nyári táborok "célja egy új palesztin nemzedék felnevelése, amely szereti az ellenállást".

"Mi azért vagyunk, hogy felkészítsük az új generációt, amely szereti a fegyveres ellenállást és szeretné Palesztina és az al-Aksza mecset felszabadítását. Ez a nemzedék lesz a szabadság és győzelem nemzedéke" - vélekedett a radikális szervezet tisztségviselője.

A Hamász nyári táborai a "Jeruzsálemi intifáda táborai" néven ismertek. Az elnevezés egy utalás a tavaly október elején Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben kezdődött erőszakhullámra.

Hivatalos források szerint a "késes intifáda", az izraeliek ellen elkövetett késelések és lövöldözések eddig 214 palesztin és 40 izraeli életét követelték.

Amjád Muzaiján, a három hetes nyári táborok szervezője szerint a gázai övezet-szerte 50 ezer gyerek és tinédzser jelentkezett, akik oktatási, sport, vallási és szórakoztató programokban vehetnek részt.

Izrael mindig is élesen bírálta a Hamász nyári táborait azt állítva, hogy azokban gyűlöletre és a zsidó állam elleni erőszakra nevelik a fiatalokat.