Pánikba kergethetett Gyurcsány egy nyulat

Gyurcsány Ferenc múlt héten Somogyhatvanba utazott, hogy az önkormányzat által alkalmazott hetvenöt termelő, gazdálkodó közmunkás némelyikével találkozzon. Eközben megfogott egy nyulat is, amit vélhetően közmunkások szaporítanak. Őszinte öröm ült ki a pártelnök arcára. Úgy látszik, hogy a Demokratikus Koalíció is “cukikampány” - fokozatba próbált kapcsolni, mikor ezt a képet a Facebook-oldalán publikálta.

- Hogyan kell megfogni egy nyuszit? - kerestük a választ a Nyuszi Imádók honlapján. A szakszerű leírás szerint: „kézbe vesszük, egyik kezünkkel tartsuk erősen, a másikkal pedig tartsuk úgy, hogy érezze, szilárd "talaj" van a lába alatt, mert ha egy nyuszi úgy érzi, repül a levegőben, akkor pánikot kap és rögtön elkezd kapálózni.”

Megkérdeztük, a Nyuszi imádók közösségét az ominózus felvétel kapcsán, hogy elemezzék ki a megbukott miniszterelnök nyúlfogási kísérletét, szerintük:

„Ez az eljárás, nem épp egy állatbarát felvétel.”

Hozzátették azonban, ezt a korrektség kedvéért le kell írni, hogy „nem szocializálódott nyulakat, nehéz másképp megfogni, mert alapjában véve félnek az embertől. A társként tartott szocializálódott nyulakat pocakjuk felett megfogva, és feneküket alátámasztva, hátukat magunkhoz nyomva tartjuk a nyuszikat.” 

Egy cukisodó Putyin, egy cuki Puli és egy Gyurcsány (MTI)

Tehát két lehetséges módja van egy nyuszkó felemelésének. Az egyik az, ha mindkét kézzel megfogjuk a hasa alatt és óvatosan felemeljük. A másik helyes eljárás az, ha a nyakszőrnél megragadjuk az egyik kezünkkel, a másikkal megtámasztjuk a hátsó felénél. Mint ahogy a képen látható az ügyes orosz államfő rendesen megtámasztotta a kicsi pulit. Soha ne emeljük fel a nyuszit a fülénél fogva! Nagy fájdalommal jár, nem szabad.

Egy ketrecben egyébként a házinyulak nagyüzemi tartásának minimális követelményei miatt legfeljebb 12 hetes állatok lehetnek együtt, utána egyedileg kell elhelyezni őket. Így a megbukott miniszterelnök sem társulhat hozzájuk, ennek talán a nyuszik örülnek a legjobban.