Néha nem elég a kemény munka: 10 millió forintnyi közpénzt kapott júniusban Mészáros Lőrinc golfklubja

Néha nem elég a kemény munka: 10 millió forintnyi közpénzt kapott júniusban Mészáros Lőrinc golfklubja

A Mészáros Lőrinc érdekeltségében álló alcsútdobozi luxuslétesítményben működő Pannonia Golf & Country Golf Egyesület júniusban 10 millió forintos támogatást kapott az állami tulajdonú Eximbanktól, összességében pedig 2,5 év alatt 30 millió forintnyi szponzorpénz érkezett a létesítményhez a kormány bankjától - számolt be róla a 24.hu.

A szóban forgó alcsútdobozi golfklub korábban az ország másik leggazdagabb emberének tartott Csányi Sándor családjáé volt, a céget 2019 áprilisáig Csányi Attila, az OTP-vezér fia vezette, majd az azt üzemeltető Máriavölgy Zrt.-t Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vásárolta meg.

Az állami bank korábbi gyakorlata alapján egyébként egyenesen a golfklubot tulajdonló céghez juttatta el szponzori támogatását, az Eximbank pénze ezúttal a Mészároséktól papíron független egyesülethez érkezett.

Tökéletes elhelyezkedés

A Pannónia Golf & Country Club amellett, hogy a legnagyobb taglétszámú magyar golfközpont, tökéletes lokációval is rendelkezik: szinte közvetlenül az Orbán család hatvanpusztai majorsága mellett van, körülötte pedig Mészáros Lőrinc birtokai terülnek el.

Korábban is szükség volt az adófizetők pénzére

A bank weboldala szerint egyébként Csányiék tulajdonlása idején is szükség volt az adófizetők pénzére, tavaly áprilisban ugyanis 10 millió forint közpénz ment egyenesen a Máriavölgy Zrt-hez, 2018-ban pedig szintén ugyanekkora összegű szponzori szerződést kötöttek a Golfünnepre.

Fontos megjegyezni, hogy a 2019 októberében megtartott Golfünnepet már Mészárosék szervezhették. A Caddie.hu golf szaklap által megjelentetett képekből kiderül, a tavalyi rendezvényen egy Antenna Hungária molinó is látható volt, csakhogy ilyen jellegű szponzorációs szerződést az állami műsorszóró cég honlapján nem talált a portál.

Mint ismert, az Antenna Hungária megcélozta a csillagos eget és a friss hírek szerint az űrtávközlésbe is beszáll.