Polt Pétert is meghívják Brüsszelbe

Szerdán az EP jogi bizottsága már meghallgatta Kovács Bélát a mentelmi jogának felfüggesztése ügyében.

„Ahogy eddig, ezután is állunk az EP jogi bizottságának rendelkezésére. Ebbe beletartozhat az, hogy ha a bizottság személyes meghallgatást kezdeményez, akkor a legfőbb ügyész erre is kész" - közölte a Népszava megkeresésére a Legfőbb Ügyészség. Jelezték: az eljáráshoz nem áll módjukban egyebet hozzáfűzni, mert azt az EP jogi bizottsága folytatja a rá vonatkozó szabályok szerint.

A Magyar Nemzetnek Morvai Krisztina (Jobbik) EP-képviselő elmondta:

az ülésen Polt Péter meghallgatása ellen érvelt, mivel a Legfőbb Ügyészség eddig államtitkokra hivatkozva nem adott át információkat a testületnek, ezért akkor annak vezetője ezekről nyilván szóban sem számolhat be.

Szerdán az Európai Parlament jogi bizottsága meghallgatta Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt mentelmi jogának felfüggesztése ügyében. A politikus a meghallgatásról kijövet azt mondta, hogy részletekbe nem bocsátkozhat, mert zárt ülés volt és az elhangzottak bizalmasak.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal tavaly áprilisban tett feljelentést a jobbikos EP-képviselő ellen. A polgári elhárítás figyelmét „felkeltette”, hogy a képviselő „rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal”. Kovács Béla az EU–Oroszország Parlamenti Együttműködési Bizottság energetikai munkacsoportjának vezetőjeként többször is találkozott orosz diplomatákkal. A csoport első kihelyezett ülését 2014 áprilisában éppen Magyarországon tartották. Az EP nem is nagyon sietett meghallgatni a jobbikos politikust, mivel a magyar hatóságoktól kapott dokumentumokat nem találták eddig elég kielégítőnek ahhoz, hogy alaposan megfontolhassák a kérdést.