Putyin elrendelte, taktikai nukleáris fegyverekkel tart hadgyakorlatot Oroszország

Putyin elrendelte, taktikai nukleáris fegyverekkel tart hadgyakorlatot Oroszország

Mindezt azért, mert az védelmi minisztérium szerint nyugati tisztviselők provokatív fenyegetéseket fogalmaztak meg. Úgy tűnik, az orosz diktátor semmilyen kritikát nem tűr meg, és egyre agresszívabban reagál az eseményekre.

Oroszország hétfőn közölte, hogy olyan hadgyakorlatot tart, amely a taktikai nukleáris fegyverek alkalmazásának gyakorlását is magában foglalja – írja a Reuters cikke nyomán a Telex. A gyakorlatot Vlagyimir Putyin orosz elnök azután rendelte el, hogy a védelmi minisztérium szerint nyugati tisztviselők provokatív fenyegetéseket fogalmaztak meg.

A hadgyakorlatok során a nem stratégiai nukleáris fegyverek használatának előkészítését és bevetését fogják gyakorolni

– közölte a védelmi minisztérium. A katonai akcióban a déli katonai körzet rakétaalakulatai, illetve a haditengerészeti erők vesznek részt.

„A gyakorlat során egy sor intézkedést hajtanak végre a nem stratégiai nukleáris fegyverek előkészítésének és bevetésének gyakorlására” – fogalmaztak.

Az orosz védelmi minisztérium közleményében arra is kitért: Oroszország rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris fegyverarzenáljával.

A gyakorlat célja Oroszország területi integritásának és szuverenitásának biztosítása „válaszul egyes nyugati tisztségviselők provokatív kijelentéseire és fenyegetéseire az Oroszországi Föderációval szemben” – közölték.

(Címlapkép: Vlagyimir Putyin orosz államfő a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott ortodox húsvétvasárnapi szentmisén 2024. május 5-én. MTI/EPA/Kreml pool/VALERIY SHARIFULIN / KREMLIN POOL / POOL)