Rejtély, mi fog történni Harry Potterrel a színpadon

Az írónő és a rendező is csak arról beszél, miról nem fog szólni ez a valamiféle Harry Potter-adaptáció (ami nem is valódi Harry Potter-adaptáció), ki nem lesz a főszereplője, és így tovább. 

J. K. Rowling Twitteren árulta el, hogy két részben állítják színpadra Londonban a közreműködésével születő Harry Potter and the Cursed Child című színdarabot. Az írónő csütörtökön üzent rajongóinak: "A történet epikus jellege miatt a Harry Potter and the Cursed Child kétrészes lesz!" - írta.
 
 
Az első részt 2016 nyarán láthatja a közönség a londoni West End színházi negyedben. A második rész premierjéről egyelőre nem esett szó. 
 
A darab rendezője John Tiffany, a színművet pedig Jack Thorne jegyzi. "Még sohasem dolgoztam ilyesmin. A színházban rendszerint vagy egy meglévő anyagot adaptálunk vagy egy teljesen új darabot hozunk létre" - nyilatkozta Tiffany, hozzáfűzve, hogy ezúttal a roppant népszerű Potter-regényekből merítve és azok hőseinek szereplésével, valamint Rowlinggal együttműködve egy új történetet mesélnek el. Arról persze nem beszélt, miféle új történetet, sőt, amit J. K. Rowling ehhez hozzátett, az sem több némi nesze-semmi-fogd-meg-jól-információnál.
 
Annyit árult csak el a darabról, hogy nem Harry a címben szereplő elátkozott gyermek (Mondjuk akkor ki más lenne, mint Voldemort?), és a színműben nem a meglévő regények előzményeit dolgozták fel. Tehát gyakorlatilag elmondta, miről nem fog szólni. Nem, mintha szükség lenne a nagyérdemű csigázására: a Harry Potter-hype még jópár évig egész biztosan nem fog csökkenni, hiszen például a spin off-trilógia gyártása is folyamatban van még.